Main Content

Kevin Durant a jeho ULTIMÁTUM pre Oklahomu City Thunder

nedeľa, 8. máj 2016 10:24 | Autor: De Fa

Kevin Durant a jeho ULTIMÁTUM pre Oklahomu City Thunder
Kevin Durant a jeho ULTIMÁTUM pre Oklahomu City Thunder | zdroj: © TASR

Kevin Durant a jeho tím Oklahoma City Thunder momentálne bojuje v druhom kole play-off NBA v sérii proti San Antonio Spurs. A aj napriek tomu, že v súčasnosti sú veľkými rivalmi, príchodom leta sa všetko môže zmeniť.

Podľa reportéra ESPN Marca Steina, tím z Texasu fantazíruje o ďalšom hviezdnom mene. Kevin Durant by mal byť ich top priorita cez letné prestupové obdobie a keď sa oficiálne stane voľným hráčom, urobia všetko, aby sa pripojil k ich tímu. Stein sa taktiež vyjadril, že existuje teória, podľa ktorej rozhodnutie Kevina Duranta záleží na tom, ako jeho tím uspeje v tohtoročnom play-off. Ak by sa nedokázal prebojovať do finále konferencie, znamenalo by to, že nepredĺži svoje pôsobenie v Oklahoma City. Ak by sa však podarilo prekonať prekážku v podobe druhého najlepšieho tímu ligy Spurs, ktorý dokázali vyhrať 67-zápasov v základnej časti, Durant by podpísal dvojročnú zmluvu s OKC, ktorá je v dnešnej dobe tak populárna.

Dvojročná zmluva by bola samozrejme s hráčskou opciou na konci prvého roka a dalo by hráčovi kompletnú kontrolu nad smerovaním vlastnej kariéry. Keby sa Kevin Durant vybral touto cestou, znamenalo by to, že by dal ešte jednu šancu svojmu materskému klubu Thunder na poslednú šancu zabojovať o titul v jeho farbách, ale taktiež by to znamenalo, že by sa dostal na trh voľných hráčov v roku 2017 a vedel by si zabezpečiť o 40M vyšší kontrakt.

Hovorí sa, že vedenie San Antonia Spurs vedú podobné fantázie v hlavnej úlohe s viacerými superstar hráčmi, ktorí majú šancu dostať sa na trh voľných hráčov. Avšak tak ako Golden State Warriors, aj San Antonio Spurs majú tak kvalitne zvládnuté tímové financie, že nehrozí, aby sa dostali do prekročenia limitu maximálnych peňazí (hard cap). Taktiež nebudú mať problém s udržaním trojice Diaw, Green a Mills ako hlavnými členmi ich podporného tímu. Avšak netreba zabudnúť, že v prípade naskytnutia sa podobnej príležitosti ako v minuloročnom letnom období, keď ani na sekundu neváhali ukončiť spoluprácu s dlhoročným a platným členom tímu Thiagom Splitterom, aby získali LaMarcusa Aldridgea, sa podobná situácia môže veľmi rýchlo zopakovať.

Zároveň ak by po sezóne ukončili svoje pôsobenie Tim Duncan a Manu Ginobili, Durant by spolu s Leonardom a Aldridgeom vytvoril jednu z najlepších „Big 3“ v celej lige. Za následok by to taktiež mohlo mať pozitívny vplyv na ďalších hráčov, ktorí by sa chceli zviesť na vlne úspechu a podporiť ťaženie nového super tímu na západe. A netreba zabúdať ani na vodcu celej tejto flotily – Gregga Popovicha, pod ktorého vedením si každý nájde svoju platnú úlohu v tíme.

Na záver k tejto teórii dodáva samotný autor poznámku, že len veľmi úzky okruh ľudí naozaj vie, čo má naozaj v úmysle Kevin Durant pred letným prestupovým obdobím. Avšak určitá interakcia medzi správami, ktoré už dlhšie unikajú z tohto tábora je jasná a na tom je založená celá teória reportéra Marca Steina. Kevin Durant bude schopný opustiť svojho súčasného zamestnávateľa, ak vypadne z play-off a bude mať v inom tíme lepšiu šancu na zisk titulu. Všetko je však len čistá teória, no na úplný záver treba spomenúť jedno pekné príslovie: „Kde je dym, tam býva zvyčajne aj oheň.“