Main Content

Jamie Vardy po rozprávkovej sezóne napíše knihu

štvrtok, 5. máj 2016 09:16 | Autor: Timotej Gašper

Jamie Vardy po rozprávkovej sezóne napíše knihu
Jamie Vardy po rozprávkovej sezóne napíše knihu | zdroj: © TASR

Len deň potom, čo sa futbalisti Leicestru stali novými anglickými šampiónmi, oznámila jedna z najväčších hviezd tímu veľmi potešujúcu správu. Už čoskoro sa dočkáme knihy o jednom z najväčších futbalových zázrakov.

Vardy, Mahrez, Kanté, Morgan, Drinkwater, Schmeichel. V auguste 2015 ešte neznáme mená sa počas deviatich mesiacov zmenili na uznávané futbalové veličiny, o ktoré bojuje nejeden veľkoklub.

Prvý menovaný, Jamie Vardy, predstavuje asi najväčší kariérny progres a jeho životný príbeh je vskutku zaujímavý. Dve kolá do konca ligy má Vardy na konte úžasných 22 strelených gólov, ktoré síce nebudú stačiť na prvé miesto v tabuľke strelcov, no tieto Vardyho góly zaistili Leicestru premiérový titul.

V úvode týždňa sa cez plátok Daily Mail dostala navonok skvelá správa, pretože Jamie Vardy sa rozhodol svoju rozprávku spracovať vo forme knihy. Jeho mladosť, futbalové začiatky a príbehy od ťažkých časov v továrni až po rasistickú potýčku v kasíne. Vardyho kniha s názvom MY STORY má byť inšpiráciu pre každého, kto si myslí, že jeho život nemá cieľ. Do minimálne britských kníhkupectiev by sa mala dostať v októbri 2016.

Hráč už aj zverejnil stručný obsah knihy, ktorý by mal pritiahnuť množstvo čitateľov. "Ešte nedávno som patril k veľkému množstvu neznámych hráčov a dnes som víťaz anglickej ligy. Mojej minulosti sa nedáva veľa pozornosti a ľudia o nej vedia veľmi málo. Takže som naozaj veľmi šťastný, že teraz mám príležitosť dať to do knihy. Okrem života na ihrisku sa v mojej autobiografii dozviete aj veľa o mojom živote mimo trávnika. Sám sa niekedy pozastavím nad tým, aké šialenstvo som za posledné roky prežil. Pred pár rokmi som pracoval v továrni a hrával som „nedeľný futbal“ s kamarátmi a nedávno som skóroval v národnom drese proti Majstrom sveta, neskutočné!“

"Nebola to však ľahká cesta, veľa ľudí o mne pochybovalo, neverilo mi a odpisovali ma. Všetko ma však nejako posunulo vpred a vždy som si hovoril, že jediné čo mi nemôžu vziať, je moja vášeň k futbalu. Už teraz sa veľmi teším, ako bude celá kniha vyzerať, bude tam ešte omnoho viac príbehov a zaujímavých chvíľ a dúfam, že tento výtvor pobaví ale hlavne inšpiruje veľa ľudí!“