Main Content

Analýza 37. kola Premier League: Sobotňajší program

sobota, 14. máj 2011 01:23 | Autor: Sport7 sk

Analýza 37. kola Premier League: Sobotňajší program
Analýza 37. kola Premier League: Sobotňajší program | zdroj: Sport7, foto SITA

Už dnes sa môže definitívne rozhodnúť o majstrovi anglickej Premier League. Červeným diablom z Manchestru stačí získať jeden bod na ihrisku Blackburnu na to, aby si zaistili ďalší ligový triumf do ich bohatej zbierky. Prinášame vám analýzu k sobotňajším stretnutiam.

Blackburn - Manchester United

Manchester United delí od zisku 19.majstrovského titulu v histórii Premier League už len jediný bod. Podarí sa zverencom Sira Alexa Fergusona rozhodnúť o kráľovi tejto sezóny už túto sobotu v úvodnom zápase 37.kola?

Nepochybujeme o tom. Defenzíva Rovers síce v posledných stretnutiach stojí na pevných nohách, The Red Devils však pred posledným zápasom na Old Trafford chcú pripraviť svojim fanúšikom oslavy už predčasne. V posledných rokoch United držal opraty zápasov v Ewood Parku vo svojich rukách, vyhrajúc dva a remizujúc dva z posledných štyroch stretnutí. V hľadisku Ewood Parku sa očakáva pre hostí takmer domáce prostredie, veď fanúšikovia Rovers predávajú svoje lístky fanúšikom hostí. Aj keď Manchester počas tejto sezóny na trávnikoch súperov príliš zápasov nevyhral, v tomto zápase je jednoznačným favoritom. V novembri sa stretli súperi na Old Trafford, všetci si isto spomínate na vysoké víťazstvo United v pomere 7:1. Za povšimnutie stojí fakt, že v posledných 4 zápasoch Rovers padlo iba 6 gólov, preto sa dá v súvislosti s tipom na zápas kombinovať viac možností.

Náš tip: víťazstvo Manchestru United alebo UNDER 2,5

Blackpool - Bolton

Domáci futbalisti majú nôž na krku, v zápase na Bloomfield Road potrebujú s Boltonom bodovať naplno. Blackpool bol od začiatku súťaže príjemný prekvapením, hráči pod vedením Iana Hollowaya sa dlho držali v bezpečnej zóne, kríza na nich dolahla v posledných troch mesiacoch, kedy sa z víťazstva netešili už v 9 po sebe idúcich zápasoch. Naposledy vyhrali 22.februára v domácom stretnutí proti Tottenhamu pomerom 3:1. Aktuálne sú pod čiarou, znamenajúcou zostup do Championship. Proti Boltonu, ktorý prehral 3 zápasy za sebou, z toho 2 vonku, domáci nemajú na výber, navyše v poslednom kole zavítajú na Old Trafford, kde sa bude konať oslava majstrovského titulu. Zápas, ktorý by sme z tiketu radšej vynechali, oba tímy sú z formy a zápas sa môže skončiť v prospech kohokoľvek. Ak by sme predsa len museli niečo vybrať, bol by to tip na počet gólov v stretnutí.

Náš tip: remíza, OVER 2,5


Sunderland - Wolves

Ďalší zápas, v ktorom ide o záchranu. V tomto prípade sú namočení hostia, ktorí sú nad čiarou zostupu len o jediný bod. Z pásma ohrozených sa dostali po 10 týždňoch vďaka domácemu víťazstvu nad West Brom 3:1.

Sunderland má účasť v Premier League istú už aj v budúcom ročníku, ku koncu sezóny domácich trápili početné zranenia, aj preto z posledných 12 zápasov vyhrali iba v dvoch, pričom The Black Cats ťahali sériu 9 zápasov bez víťazstva, len s jednou remízou na konte. Sunderland dokonca z posledných 8 domácich zápasov získal len 4 body, za remízu s Newcastle 1:1 a víťazstvo nad Wiganom 4:2. Wolves musí ísť v zápase za víťazstvom a do súboja vložiť maximálne úsilie, záchranu má vo svojich rukách. Myslíme si, že hostia majú pri súčasnom stave šance na trávniku Sunderlandu uspieť.

Náš tip: víťazstvo Wolves


West Brom - Everton

Výkony Evertonu mali v sezóne 2010/2011 stúpajúcu tendenciu, Everton začal sezónu veľmi zle, ale impresívne výkony ho v závere sezóny vyniesli až na 7.miesto ligovej tabuľky. The Toffees vyhrali 6 z posledných 10 stretnutí, prehrali iba na Old Trafford 0:1, gólom z 84.minúty. Manažér hostí má možnosť dať v závere súťaže príležitosť aj hráčom z lavičky, šancu by mohol dostať aj náš gólman Ján Mucha. Oba tímy môžu hrať uvoľnene, hra nemusí byť zviazaná taktickými pokynmi, preto by diváci mohli v zápase vidieť väčší počet gólov. Pri súčasnej športovej forme dávame viac šancí na víťazstvo hosťom, ktorí by minimálne o jeden gól mali byť lepší. West Brom má na konte jednu zaujímavú štatistiku, jeho gólman si čistý štít neudržal v 38 zápasoch po sebe.

Náš tip: víťazstvo Evertonu alebo OVER 2,5