Main Content

LA Lakers majú nového trénera. ''Ukradli'' ho Golden State!

nedeľa, 1. máj 2016 11:33 | Autor: De Fa

LA Lakers majú nového trénera. ''Ukradli'' ho Golden State!
LA Lakers majú nového trénera. ''Ukradli'' ho Golden State!

Po tom, čo sa sezóna Los Angeles Lakers skončila a navždy sa rozlúčila s Kobe Bryantom, trvalo nejaký čas než sa vedenie rozhodlo urobiť ďalší krok vpred. Aj keď sa to nečakalo tak skoro, nakoniec vedenie najúspešnejšieho Kalifornského celku predstavilo nového trénera.

Nie je to tak dávno, čo sa Byron Scott vtedy ako hlavný tréner tímu Lakers vyjadril pre médiá, že po ďalšej katastrofálnej sezóne má plnú dôveru vedenia tímu a povedie ho aj v budúcej sezóne. Lenže sled ďalších udalostí ho museli poriadne zaskočiť - dostal „vyhadzov“ a ani nie po týždni našli na jeho miesto náhradu. V piatok večer Los Angeles Lakers predstavili nového trénera Luke Waltona, ktorý do konca tohto ročníka bude stále pôsobiť ako asistent trénera Golden State Warriors.

Luke Walton mal podpísať viacročný kontrakt, ktorý mu zaručí za 5 rokov príjem 25 miliónov dolárov. Túto správu oficiálne zverejnil a potvrdil generálny manažér LA Lakers Mitch Kupchak.

Sme naozaj nadšení, že sme Lukea priviedli späť do Los Angeles, a cítime že tu začne svoju úspešnú trénerskú kariéru,“ povedal Kupchak. „Je jedným z najlepších mladých trénerov a človek s novými myšlienkami, ktorý sa pohybuje v tejto hre a my sa cítime šťastní, že práve on bude do budúcna usmerňovať náš tím na ihrisku.

Toto bude Waltonova prvá skúsenosť ako oficiálne hlavného trénera tímu. Bol už samozrejme zo začiatku tejto sezóny dočasným hlavným trénerom Golden State Warriors, po tom čo Steve Kerr laboroval po zložitej operácii chrbta. Ako dočasný vodca tímu dokázal zaznamenať bilanciu 39-4 a viesť Warriors k historickému najlepšiemu štartu do sezóny s bilanciou 24-0.

V následnosti po vydaní oficiálnej správy vedenia Los Angeles Lakers, potvrdil túto správu aj tím Golden State Warriors nasledovným vyhlásením:

Sme nadšení za Lukea,“ vyhlásil generálny manažér Warriors, Bob Myers. „Je to pre neho obrovská príležitosť vrátiť sa domov a zastávať post hlavného trénera jednej z najslávnejších organizácii v športe. Luke odviedol neuveriteľný kus práce v priebehu dvoch rokov, počas ktorých pôsobil v našom tíme, a hrá významnú úlohu v našom úspechu vrátane minuloročného zisku titulu šampióna a tohtoročnej veľmi unikátnej sezóne. Samozrejme nám bude Luke veľmi chýbať po tom, čo dokončíme našu púť v tohtoročnom Play-off, avšak prajeme mu len to najlepšie v tíme Lakers.

Samozrejme je to pre tím Los Angeles Lakers a jeho fanúšikov veľmi potešujúca správa. Luke Walton preukázal, že má vodcovské schopnosti a pod jeho vedením sa hráči vedia zlepšovať. Vie pohotovo reagovať na nové nepredvídateľné situácie, a má taktiež cit pre detail. Jeho naordinované akcie v kľúčových fázach zápasov vedia prekvapiť nejedného skúseného trénera.

Druhou stránkou veci je, či úspech, ktorý sa mu dostavil v tíme Golden State Warriors dokáže pretransformovať aj do zdecimovaného na novo tvoriaceho sa tímu Lakers. V kádri na neho čakajú mladé hviezdy, ktoré ešte nezažili úspech na tej najväčšej scéne. Možno Walton bude mať tendenciu pretvoriť si tento tím na približnú repliku tímu „bojovníkov“, ale to ukáže až ďalšia sezóna. Netreba preto čakať hneď od úvodu žiadne zázraky a skôr byť na mieste vedenia a fanúšikov trpezlivý.

Ktovie, možno Clarkson bude novým Currym, Russell druhým Klayom Thompsonom a Randle Draymondom Greenom...

Zdroj: ESPN, YouTube