Main Content

Arsenal bude hľadať posily v Ríme

nedeľa, 1. máj 2016 11:20 | Autor: Timotej Gašper

Arsenal bude hľadať posily v Ríme
Arsenal bude hľadať posily v Ríme | zdroj: © TASR

Londýnsky veľkoklub pravdepodobne opäť vyjde v tejto sezóne naprázdno a tak sa tréner Arsene Wenger pomaly sústredí na letnú prípravu, ktorú by chcel určite začať aj s novou posilou z Ríma.

V talianskej Serii A opäť ovládol ligový trón Juventus, no svoju úroveň si statočne držali aj „Vlci“ z Ríma, ktorí sa tri kolá pred koncom súťaže držia na 3.mieste len dva body za Neapolom. Zostava AS nabrala pod vedením Spalettiho nový dych a šliape ako hodinky. V defenzíve Rimanov hrá svoju rozprávkovú sezónu aj grécky stopér, Konstantinos Manolas.

Manolas sa do povedomia dostal po prestupe do Olympiacosu Pireus, kde počas dvoch rokov odohral vyše 75 duelov a zapísal sa aj šiestimi gólmi. Kostasova úloha však nebola góly dávať, ale starať sa, aby ich padlo čo najmenej. Moderný typ stredného obrancu s technickým nadaním zaujal mnoho klubov vo vyspelej futbalovej Európe a nakoniec v lete 2014 zakotvil Manolas na Olympijskom štadióne v Ríme, kde domáce zápasy hráva tamojšie AS.

Konstantinos oblieka dres Rimanov len druhú sezónu, no už v lete by si opäť mohol baliť kufre. Tak ako v lete 2014, aj teraz má oň enormný záujem Arsenal Londýn. S touto správou prišiel nedávno známy portál Goal.com.

Je pravdou, že Wenger priznal záujem o nového obrancu a podľa dostupných zdrojov je veľkým fanúšikom hry 24-ročného Gréka. V kabíne „The Gunners“ síce stále zotrvávajú stálice Koscielny a Mertesacker, no ich časté zdravotné problémy či postupný úpadok kondície núti vedenie klubu z Emirates uvažovať nad kúpou mladšieho a potencionálneho obrancu. A aj keď len nedávno prišiel z Villarrealu Gabriel Paulista, podľa ostrovných médií si brazílsky defenzívny futbalista nesadol s anglickým herným štýlom.

Ako píše 90min.com je Wenger pripravený získať Manolasa čo najskôr a práve v ňom vidí potrebnú obrannú silu, ktorú Arsenal potrebuje. Kostas ale má platnú zmluvu až do leta 2019, čo jeho aktuálnu trhovú cenu 24 miliónov eur môže ešte riadne navýšiť.