Main Content

Tréner Tottenhamu sníva o PSG

nedeľa, 1. máj 2016 11:15 | Autor: Timotej Gašper

Tréner Tottenhamu sníva o PSG
Tréner Tottenhamu sníva o PSG | zdroj: © TASR

Britský plátok The Guardian prišiel v priebehu týždňa so správou, podľa ktorej aktuálny tréner Tottenhamu Hotspur mohol v PSG nahradiť Laurenta Blanca a dokonca aj tromfnúť Mourinha.

Argentínsky tréner Mauricio Pochettino počas svojej hráčskej kariéry vystriedal argentínsku, španielsku ale aj francúzsku ligu. V dresoch PSG a Espanyol Barcelona strávil spolu 3 roky. Kopačky na klinec zavesil v Barcelone, kde sa tri roky po ukončení aktívnej hráčskej kariéry stal hlavným trénerom tamojšieho Espanyolu. V januári 2013 si ho vyhliadol anglický Southampton a Mauricio neváhal.

„Svätci“ síce v sezóne 12/13 skončili až na 14.mieste, ale už o rok nato zapôsobil fekt Pochettino a na St.Mary´s Stadium sa oslavovalo pekné ôsme miesto. Progres argentínskeho trénera zaujal nejeden klub a tak sa v máji 2014 vtedy 42 ročný kouč sťahoval do Londýna, kde prevzal kormidlo slávnejšej lode zvanej Tottenham Hotspur.

Aktuálne je Pochettino radený medzi trénerskú špičku, pretože jeho tohtoročné výkony sú na White Hart Line nevídaným zázrakom. Spurs bojujú o titul, no aj druhé miesto bude pre londýnsky klub značný úspech. Počas sezóny sa taktiež pomocou Mauricia vyformovala stabilná a silná zostava na čele s gólostrojom Karrym Kaneom alebo mladým hráčom roka v Premier League, Delem Allim.

Najnovšie však stránky anglických médií zaplnila špekulácia, ktorá naznačuje odchod mladého a perspektívneho trénera do Parku Princov. Pochettino strávil v Paríži ako hráč dva roky, počas ktorých nastúpil na vyše 70 zápasov v drese PSG. Teraz rodák z Argentíny podľa The Guardian dúfa, že jedného dňa sa do klubu vráti ako jeho tréner. Mauricio pri svojom nástupe na lavičku Tottenhamu sľuboval, že na White Hart Line prinesie Ligu majstrov, čo sa mu už na 99% podarí splniť.

Cieľ teda vykonal, no v kabíne Spurs to vyzerá na úspešné roky a preto je otázne, či by to v prípade záujmu PSG Pochettino hodil za hlavu. Na otázku, či by chcel riadiť PSG, odpovedal kouč britskému Guardianu veľmi jasne. "Vždy som hovoril, že by som bol rád, ak by som mal možnosť viesť tak veľký klub ako PSG. Návrat do Paríža? Prečo nie? Je to súčasť mojich snov. Snažím sa pozerať na všetky ich zápasy, a to najmä na tie v Lige majstrov,cituje slová trénera Tottenhamu portál 101greatgoals.com.

"Francúzska liga nie je kvôli PSG príliš atraktívna, ale som jej obrovský fanúšik najmä preto, lebo je asi najväčším zdrojom talentov, preto je logické, že musím sledovať Ligue 1,“ dodal.