Main Content

Miluje Premier League a nikam sa nechystá. Moji spoluhráči sú bojovníci, nič ich nezastaví, hovorí Mahrez

štvrtok, 28. apríl 2016 12:42 | Autor: Timotej Gašper

Miluje Premier League a nikam sa nechystá. Moji spoluhráči sú bojovníci, nič ich nezastaví, hovorí Mahrez
Miluje Premier League a nikam sa nechystá. Moji spoluhráči sú bojovníci, nič ich nezastaví, hovorí Mahrez | zdroj: © TASR

Čerstvý víťaz ankety hráč roka v Premier League sa v nedávnom rozhovore pre francúzsky plátok Onze Mondial vyjadril nielen o bojovnosti Leicestru, ale hlavne o potencionálnom záujme giganta z Paríža.

Alžírsky ofenzívny „poloboh“ zažíva nepochybne sezónu snov, ktorá sa už nikdy nemusí opakovať. Mahreza vynáša do nebies hlavne útočná spolupráca s Jamiem Vardym, ktorému Riyad pripravuje množstvo gólových príležitostí. 25 ročný stredopoliar je odchovancom francúzskeho Le Havre, odkiaľ v roku 2014 prestupoval do Leicestru za pol milióna eur.

Futbalista pôvodom z Francúzska je v kádri „The Foxes“ jedným z hlavných ťahúňov na famóznej ceste za historickým titulom v Premier League. Riyad doposiaľ nastúpil v drese Líšok spolu do 36 duelov, z ktorých si odniesol 18 gólov a 10 asistencií. Táto perfektná štatistika nemá v Anglicku počas tejto sezóny obdobu, preto sa reprezentant Alžírska celkom zaslúžene stal najlepším hráčom sezóny.

S rastúcou formou sa samozrejme začalo špekulovať o jeho odchode do väčšieho klubu. Vzhľadom na jeho štýl hry a potencionálnych záujemcov sa spomínali hlavne kluby ako Barcelona či Paríž Saint-Germain.

Mahrez však v nedávnom interview, ktorý cituje 101greatgoals.com, uviedol veci na správnu mieru . „Ani včera a ani dnes ma netrápi záujem PSG. Paríž je môj domov, no nechcem sa tam vracať. Takisto nechcem hrať ani vo Francúzsku, pretože ma tamojšia liga nenadchýna. Milujem Anglicko a Premier League!“

Riyad pokračoval v rozhovore hlavne na tému aktuálnej formy Leicestru. „My sme bojovníci! A keď vravím, že bojovníci, tak to myslím smrteľne vážne. Nikdy som nič podobné nevidel a necítil. Títo chlapi sú proste hladní a nič ich nedokáže zastaviť, a ja som v tom samozrejme s nimi!“

Do konca anglickej Premier League ostávajú už len tri zápasy a Mahrezov Leicester má na prvom mieste náskok 7 bodov pred druhým Tottenhamom. V nedeľu 1.5.2016 nastúpia zverenci Claudia Ranieriho proti Manchestru United a ak zvíťazia, môžu na Old Trafford začať ligové oslavy.