Main Content

Mladá hviezda Chelsea žiada nehorázny plat. Harry Kane by len krútil hlavou

utorok, 26. apríl 2016 09:34 | Autor: Timotej Gašper

Mladá hviezda Chelsea žiada nehorázny plat. Harry Kane by len krútil hlavou
Mladá hviezda Chelsea žiada nehorázny plat. Harry Kane by len krútil hlavou | zdroj: © TASR

Portál The Sport Bible priniesol len včera správu, podľa ktorej sa vedenie londýnskeho klubu musí vysporiadať s neprimeranými platovými požiadavkami jednej z potencionálnych ofenzívnych nádejí.

Fakt, že Chelsea Londýn nedokáže dlhé roky prepojiť talenty z mládeže s prvým tímom je všeobecne jasný. Jediný futbalista, ktorý je v štruktúrach „The Blues“ od mala a ich farby háji dodnes je pomaly odchádzajúci kapitán a dirigent obrany, John Terry.

Pravdou je, že počas tejto sezóny ako Mouruinho, tak aj Hiddink, častejšie zapája 20 ročného stredopoliara Rubena Loftusa-Cheeka, no v lete sa očakáva príchod nového stredného záložníka, čo by Rubena malo opäť odsunúť na vedľajšiu koľaj.

Reč o neprimeranom prístupe sa však spája s ešte len 18 ročným útočníkom. Dominic Solanke je nielen v mládežníckych ligách známym kalibrom, no aktuálne oblieka počas celej sezóny dres Vitesse Arnhem. Holandský klub sa už dlhšie roky berie ako útočisko pre mladých nadaných futbalistov, ktorí na Stamford Bridge nedostali šancu.

Mierny šok ale nastal po nedávnom rozhovore redakcie The Telegraph a otcom Dominica Solankeho, ktorý je zároveň jeho agentom. Otec mladej hviezdičky najprv vyjadril pozitívny prístup k budúcnosti jeho syna na Stamford Bridge, no neskôr sa začal vyjadrovať o zvýšení platu, a to rapídnom. Osemnásťročný útočník má zmluvu do leta 2017 a je takmer isté, že Chelsea ho bude chcieť udržať. Ak by ale mal Solanke podpísať nový kontrakt, jeho plat by sa mal s pohľadom na aktuálnych 7 tisíc libier týždenne zvýšiť viac než sedemkrát.

Pritom hráč, ktorý pred rokom žiaril v juniorskej Lige majstrov či v kádri Chelsea U21, neodohral za prvý tím Chelsea zatiaľ ani jeden celý zápas a počas tejto sezóny dal v Holandsku 7 gólov v 25 zápasoch.

Napriek tomu, agent Solankeho žiada s podpisom nového dlhodobého kontraktu s prvým tímom plat až 50 tisíc libier týždenne plus bonusy.

Pre porovnanie, až do minulého leta zarábal „len“ 20 tisíc libier na týždeň Harry Kane a to sa v predošlej sezóne umiestnil na druhom mieste v tabuľke strelcov ligy a za Tottenham odohral v prvom tíme takmer celú sezónu.

V novej sezóne bude Chelsea určite potrebovať nového útočníka, no je otázne, či si Conte zvolí 18 ročnú neostrieľanú pušku s tak odvážnymi platovými požiadavkami.

zdroj: TheSportsBible.com