Main Content

Škandál na Anfielde, jedna z hviezd zlyhala na dopingovom teste

pondelok, 25. apríl 2016 14:37 | Autor: Timotej Gašper

Škandál na Anfielde, jedna z hviezd zlyhala na dopingovom teste
Škandál na Anfielde, jedna z hviezd zlyhala na dopingovom teste | zdroj: © TASR

Počas víkendu zastihla nielen celé Anglicko šokujúca správa, podľa ktorej sa defenzívna hviezda LFC podrobila dopingovému testu, a prekvapivo bol pozitívny.

Dopingové testy sú vo veľkokluboch častá rutina, ktorou by každý futbalista na vrcholovej úrovni mal prejsť bez problémov. Víkendové testy v Liverpoole však dokázali, že nedovolené látky používal jeden z obrancov LFC.

Mamadou Sakho je odchovancom PSG, odkiaľ v lete 2013 prestúpil na Anfield Road za 19 miliónov eur. Francúzsky stopér je taktiež stabilným členom reprezentácie, no je otázne, či sa v kádri objaví aj po tejto fraške. V tejto sezóne odstavili Sakha od viacerých zápasov menšie zranenia, no v poslednej dobe sa robustný obranca dostával do perfektnej formy, ktorú potvrdil aj streleným gólom v divokej a napínavej prestrelke s Dortmundom, kde „The Reds“ napokon vyhrali 4:3 a postúpili do semifinále Európskej ligy.

V sobotu oficiálny portál liverpoolskeho FC vydal vyhlásenie, ktoré zarazilo nejedného fanúšika klubu z Anfield Road: "Hráč zatiaľ nedostal žiadnu suspendáciu. Avšak klub sa po konzultácii s hráčom dohodol, že v priebehu riešenia tejto kauzy nebude figurovať na súpiske pre zápasy“.

Mamadou Sakho tak vypadol zo zostavy LFC pred najťažšou časťou sezóny, kedy sa tím od rieky Mersey snaží prebojovať do európsych pohárov a tiež uspieť v Európskej lige.

Celá situácia tak určite znepríjemnila život ako francúzskemu futbalistovi, tak aj Liverpoolu, ktorý po zranení Martina Škrtela stratil na dobu neurčitú ďalšieho stredného obrancu.