Main Content

Liverpool a arabské milióny? Nie nemožné!

pondelok, 25. apríl 2016 10:43 | Autor: Timotej Gašper

Liverpool a arabské milióny? Nie nemožné!
Liverpool a arabské milióny? Nie nemožné! | zdroj: © TASR

V minulých dňoch sa zverejnila informácia, podľa ktorej šejkovia z Abu Dhabi plánujú kúpiť ďalší anglický klub a zároveň doň naliať stovky miliónov. Čaká Liverpool zlatá éra?

Britský denník Daily Star, ktorý cituje 90min.com, prišiel so správu, podľa ktorej by sa Liverpool mal zaradiť medzi „zbierku“ arabských šejkov. Kráľovská rodina, ktorej súčasťou je aj aktuálny majiteľ Manchestru City, by mala v najbližšej dobe začať rokovania s terajším šéfom LFC, Johnom Henrym a jeho spoločnosťou Fenway Sports Group.

Už čoskoro sa tak novým šéfom „The Reds“ môže stať Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, ktorý bol taktiež prezidentom Spojených arabských emirátov. Vzhľadom na jeho postavenie sa majetok, ktorý vlastí, odhaduje minimálne na 43 biliónov dolárov, čo ho robí výrazne bohatším ako šéfa City, Šejka Mansoura, ktorý má odhadom 29 miliárd dolárov.

Nie je to prvýkrát, čo sú The Reds spojovaní s novým vedením. Pred pár rokmi sa vtedajší predseda thajskej vlády, Thaksin Shinawatra, pokúšal rokovať o kúpe klubu z Anfieldu, no márne.

Premiérovo sa táto informácia dostala na povrch 1.apríla 2016, no vtedy to ešte takmer každý bral ako jeden z tých menej vtipných prvo aprílových žartov. Arabskí páni s turbanmi na hlave si klub od rieky Mersey cenia až na 700 miliónov libier, čo je určite suma, o ktorej vedenie Fenway Sports Group bude uvažovať.

Netreba zabúdať, že peniaze šejkov by mohli Liverpoolu pomôcť k nikdy nesplneným prestupovým snom a tiež zariadiť, aby po hviezdy neodchádzali po jednej vydarenej sezóne.