Main Content

Rafa Benitéz: Mohli sme mať Aguera!

štvrtok, 21. apríl 2016 14:31 | Autor: Timotej Gašper

Rafa Benitéz: Mohli sme mať Aguera!
Rafa Benitéz: Mohli sme mať Aguera! | zdroj: © TASR

Španielsky tréner len nedávno vyzradil, že v čase, keď trénoval Liverpool, mal možnosť na zisk mladého Argentínca menom Sergio Aguero, no odmietol.

V súčasnosti jeden z najlepších útočníkov futbalu Sergio Aguero je odchovancom argentínskeho Independiente, odkiaľ ako 17 ročný odišiel do liahne perfektných zakončovateľov, teda do Atlética Madrid. Pred prestupom do Španielska mal mladý Sergio ale ešte jednu kvalitnú ponuku z Anglicka. Skauti „The Reds“ ho po dlhú dobu sledovali a pomerne dlho zvažovali jeho potencionálny prestup na Anfield.

Hlavnou osobnosťou špekulácií zo strany Liverpoolu bol aj vtedajší tréner, Rafael Benitéz. Španiel počas svojej trénerskej kariéry vydržal najdlhšie práve v Liverpoole, kde žal mnohé úspechy a vychoval viacero kvalitných futbalistov. Aktuálne je Rafa kormidelníkom Newcastlu United, kde sa pár kôl pred koncom snaží zachrániť klub zo St.James Parku v najvyššej anglickej súťaži.

Ex-tréner Liverpoolu sa po dlhej dobe na celú situáciu okolo straty príležitosti získať Aguera pozerá s nadhľadom. „Bol som vtedy trénerom Liverpoolu. Naši skauti ho sledovali a jeho klub mu o našom záujme povedal. Independiete si ho však veľmi vážilo a chceli zaňho veľké, veľké peniaze a tiež preňho žiadali vysoký plat. Nakoniec sa rozhodol pre Atletico Madrid,“ vysvetľuje.

"Boli sme aj za ním. Vedeli sme, že je veľmi dobrý hráč. Aj vďaka kontaktu spred 10 rokov mám dodnes so Sergiom dobrý vzťah.“

"Jeho dravosť bola očividná. Ak chcete zastaviť Aguera, jeden hráč vám stačiť nebude, lebo na jeho odstavenie budete musieť pracovať ako tím. Vypracoval sa na veľmi vysokú úroveň, no úplne zaslúžene. Má teraz možnosť hrať v perfektnom klube plnom iných dobrých futbalistov.“

Dávny priatelia sa stretli v utorkovom súboji Newcastle s Manchestrom City, v ktorom síce argentínska superhviezda strelila svoj stý gól v Premier League, no po dobrom tímovom výkone uhrali domáci cenný bod za remízu 1:1.