Main Content

Liverpool sleduje hviezdu z Marseille

štvrtok, 21. apríl 2016 14:20 | Autor: Timotej Gašper

Liverpool sleduje hviezdu z Marseille
Liverpool sleduje hviezdu z Marseille | zdroj: © TASR

Britské médiá prišli v minulých dňoch so správou, podľa ktorej sa Liverpool chystá priviesť do kádra ďalší belgický ofenzívny talent, ktorý aktuálne oblieka dres Olympique Marseille.

Michy Batshuayi sa podľa plátku Mirror, ktorý cituje 90min.com, stal prestupovým terčom anglického Liverpoolu. Odchovanec Standardu Liege prežíva napriek klubovej kríze vcelku dobrú sezónu a to samozrejme zalarmovalo mnoho záujemcov o jeho služby.

22 ročný útočník sa v tejto sezóne v 45 zápasoch podieľal až na 30 góloch a v tabuľke strelcov mu patrí slušné 4.miesto. Aj keď Michy nedávno podpísal predĺženie kontraktu až do roku 2020, veľké problémy Marseille by ho mohli prinútiť k odchodu. „OM“ patrí v lige nepekné 15.miesto a od zostupových vôd nepláva loď menom „Velodrome“ veľmi ďaleko.

O belgického zakončovateľa ale okrem LFC prejavili enormný záujem aj Juventus, Arsenal, Tottenham aj West Ham United, no potencionálne najlepšou voľbou by bol odchod na Anfield Road. Síce v kádri „The Reds“ figurujú Michyho konkurenti a zároveň reprezentační kolegovia Origi s Bentekem, no druhý menovaný je vzhľadom na výkony a nie príliš podarenú adaptáciu súci na odchod.

Tréner Jurgen Klopp samozrejme stále dúfa v zisk Aubameyanga, no Liverpoolu sa do tohto boja zapoja väčší konkurenti, napríklad aj Real Madrid. Cena za gabonského rýchlika by tiež bola na rozpočet klubu, akým je LFC príliš vysoká, zatiaľ čo Batshuayi by pre „Kloppovcov“ mohol byť nákupom typu „veľa muziky za málo peňazí“.