Main Content

Paríž Saint-Germain oslovil Mourinha

streda, 20. apríl 2016 12:20 | Autor: Timotej Gašper

Paríž Saint-Germain oslovil Mourinha
Paríž Saint-Germain oslovil Mourinha | zdroj: © TASR

Portugalský tréner je už dlhšiu dobu spojovaný s Manchestrom United, no posledné správy portálu Sky Sport potvrdili, že do boja o jeho služby sa aktívne zapojil ďalší svetový gigant.

Rázny krok vo vedení sa chystá urobiť Paríž Saint-Germain, ktorý ani túto sezónu nenaplní nádeje o zisku Ligy majstrov. Parížsky klub v lete 2013 po odchode Carla Ancelottiho angažoval francúzsku legendu a taktika, Laurenta Blanca. Arabské vedenie PSG ale došlo k názoru, že tri sezóny je dostatok času nato, aby sa do hlavného mesta Francúzska priniesla „ušatá trofej“, zvlášť s takými podmienkami, aké pod Eiffelovkou ponúkajú.

Blanc sa v tejto sezóne dostal až do štvrťfinále, kde proti jeho zverencom nastúpili nevyspytateľní a takmer rovnako bohatí „Citizens“ z Manchestru. Po dvojzápase s celkovým skóre 3:2 v prospech Angličanov tak „Les Parisiens“ môžu opäť sláviť „len“ domáci titul.

Multi miliardár a majiteľ PSG, Nasser Al-Khelaifi, bol podľa francúzskych médií frustrovaný z Blancovho taktického ťahu a pomerne silne zmenenej zostavy do odvety proti Manchstru, ktorú následne parížsky klub prehral 1:0. Arabský šejk a Mourinho sa poznajú ešte z minulosti a povráva sa, že sám Al-Khelaifi oslovil Mourinha s požiadavkou o trénovaní jeho klubu.

„The Special One“ je bez práce od decembra minulého roka, no jeho meno je už najviac spájané s letným odchodom do Manchestru United. Žiadne oficiálne prehlásenie zatiaľ však nepadlo a preto je možno teraz ten správny čas, kedy môže Josého zlákať vidina rozprávkových podmienok a kopec prvotriednych futbalistov v Parku Princov.

Jedna z najkontroverznejších postáv vo futbalovom svete síce v kopačkách nikdy extra nevynikala, no trénerské remeslo prischlo Mourinhovi ako uliate, čo dokazuje jeho viac než bohatá zbierka trofejí.

„The Special One“ dokázal doviesť svoje tímy k vyše 25 pohárom vrátane zisku dvoch „ušatých trofejí“ z Ligy majstrov s Portom a Interom Miláno.