Main Content

Ofenzívny klenot Chelsea si v lete môže hľadať nový klub, píše Times

nedeľa, 17. apríl 2016 11:42 | Autor: Timotej Gašper

Ofenzívny klenot Chelsea si v lete môže hľadať nový klub, píše Times
Ofenzívny klenot Chelsea si v lete môže hľadať nový klub, píše Times | zdroj: © TASR

Od konca tejto sezóny povedie anglickú Chelseu taliansky tréner Antonio Conte, ktorý je pripravený vykonať v klube výrazné zmeny a dostať tak „The Blues“ späť na vrchol.

Brazílsky reprezentant Oscar je produktom známej juhoamerickej akadémie Sao Paula, odkiaľ ale v roku 2010 odišiel do susedného Internacionalu. V lete 2012 prišla ponuka na prestup do Chelsea Londýn, ktorej hráč s „detskou tvárou“ samozrejme neodolal.

Napriek minimálnej fyzickej zdatnosti sa mladý Oscar s náročnou Premier League perfektne adaptoval a začal predvádzať skvelé výkony. Svoj najväčší herný rozmach dosiahol pod vedením portugalského kouča Joseho Mourinha, ktorý do mladíka vkladal nádej od začiatku, čo potvrdzuje aj fakt, že klub predal jeho priamych konkurentov na post „10“, teda Kevina de Bruyneho aj Juana Matu. Veľa fanúšikov však hlása, že Oscar svoj celý potenciál nenaplnil a preto je čas na odchod. Zastaviť ho v tom môže len Abramovič, no ten sa vyjadril, že Contemu dodá potrebnú dôveru a nechá aj mierne voľnú ruku nad letnými prestupmi.

V tejto sezóne odohral ofenzívny kúzelník 38 duelov, počas ktorých sa podieľal na trinástich góloch, čo ale určite nieje úchvatná štatistika. Aj keď Oscar nevyniká silovými súbojmi, jeho sila je práve v technických súbojoch a dueloch 1 na 1, v ktorých 24 ročný reprezentant „Kanárikov“ vyniká.

Napriek jeho herným plusom a potenciálu sa však povráva, že budúci tréner Conte s ním nepočíta. Britský plátok Times, ktorý cituje portál 101greatgoals.com prišiel so správou, podľa ktorej by si Oscar už v lete mal hľadať nový klub. Taliansky plánuje priviesť do klubu Paula Pogbu, ktorý samozrejme potrebuje istotu odohraných minút.

O služby Juniora Emboabu, teda Oscara, sa vo veľkom už dlhšie zaujíma práve bývalý Conteho klub, Juventus Turín, ktorý si podľa médií ale musí pripraviť na jeho kúpu minimálne 30 miliónov libier.