Main Content

5 dôvodov, prečo by mal byť Ibrahimovič prestupovou prioritou Manchestru United

streda, 13. apríl 2016 10:18 | Autor: Timotej Gašper

5 dôvodov, prečo by mal byť Ibrahimovič prestupovou prioritou Manchestru United
5 dôvodov, prečo by mal byť Ibrahimovič prestupovou prioritou Manchestru United | zdroj: © TASR

Po tejto sezóne končí zmluva jednému z najlepších útočníkov futbalovej histórie a denno denne sa špekuluje o jeho budúcnosti. Britský TheSun uviedol 5 dôvodov, prečo by mal byť Zlatan Ibrahimovič prestupovým cieľom číslo 1 pre Manchester United.

Príbeh veľkého Ibru začal ešte v roku 1981 vo švédskom Malmo, kde sa neskôr Zlatan v mladom veku stal klubovou legendou. Postupne sa vypracoval medzi futbalovú elitu a nabral smer Ajax Amsterdam. Po Holandsku prišiel čas na taliansku cestu, kde s prestávkou Ibra vystriedal Inter Miláno, AC Miláno aj Juventus Turín. Počas spomínanej prestávky si zahral aj v Barcelone, kde sa ale pre problémy s morálkou dlho nezdržal.

V júli 2012 si „Nosáňa“ vyhliadol milionársky PSG, ktorého arabskí majitelia chceli z francúzskeho klubu urobiť európsku extratriedu. S odstupom času sa to šejkom podarilo a „Les Parisiens“ aktuálne patrí medzi najobávanejších súperov vôbec. Ibrahimović je dôkazom toho, že hráčom sa môže dariť aj po dosiahnutí 30-tky. V 172 dueloch v drese PSG Zlatan nastrieľal 145 gólov a pridal aj 58 asistencií, čo z neho robí nielen parížskeho, ale aj francúzskeho rekordéra.

Teraz je ale čas na ďalšiu, vyzerá to poslednú výzvu. 34 ročný snajper nechce predĺžiť zmluvu s PSG a to samozrejme zalarmovalo mnoho záujemcov a jeho služby. Napriek Ibrovej bohatej kariére mu stále niečo chýba. Švéd už hral v Holandsku, Taliansku, Španielsku aj vo Francúzsku, no nikdy v Premier League. Britský portál TheSun prišiel hneď s piatimi dôvodmi, prečo by mal Zlatan zvoliť prestup do Anglicka, konkrétne do Manchestru United.

5. Ibra je jediná hviezda, ktorá by prestúpila do United  aj bez Ligy majstrov

Umiestenie v „Big Four“ a teda účasť v Lige majstrov vyzerá v tejto sezóne pre „Red Devils“ ako utópia. Manchester United ale napriek tomu stále ostáva jedným z najväčších klubov sveta, ktorý má hráčom rôznej úrovne stále čo ponúknuť. United sa v minulosti snažili získať hráčov ako Bale, Neymar či Ronaldo, no všetko to stroskotalo na absencii „červených diablov“ v Lige majstrov. Zlatan by však podľa The Sun zvolil United aj kvôli tomu, že by konečne hral Premier League a teda "otázka" Ligy majstrov by uňho nemusela byť prioritou.

4. Aktuálne United nemá lepšieho hráča

Wayne Rooney je nepochybne klubovou legendou a má mnoho obdivovateľov, no s príchodom Zlatana by možno tlak na jeho osobu klesol. Ibrahimović aj napriek pokročilému futbalovému veku stále predvádza neuveriteľné kúsky aj v lige, aj proti najväčším súperom v Lige majstrov.

3. Manchester United potrebuje nový talizman

Od odchodu Sira Alexa Fergusona nevie United nadviazať na dobrú vlnu úspechov. Slabé kolísavé výkony Davida Moyesa aj Louisa van Gaala nechávajú zabúdať na niekdajšiu neohrozenosť klubu z Old Trafford. Aktuálne si povesť drží aspoň brankár David de Gea, ktorý výkonmi pomaly predbieha Rooneyho slávu. Osobnosť Zlatana by však United dodala potrebnú guráž a odhodlanie, podobné aké mal aj Eric Cantona. Persona akou je Ibra by samozrejme priniesla aj mnoho motivácie pre mladíkov Martiala a Rashforda.

2. Zlatan by Mourinhovi pomohol s rozbehom

Portugalský kouč je tiež blízko práci v Manchestri. José pracoval s Ibrom už v Interi Miláno, kde si spolu vypracovali zaujímavý vzťah. „The Special One“ sa vyjadril, že Ibra je preňho jedným z najlepších hráčov a vie si predstaviť sním opäť pracovať. Letný príchod dvoch najkontroverznejších osôb futbalu by však do klubu ako United nemusel priniesť len pozitívne časy, ale aj mnoho rozporov.

1. Premier League bude Ibru milovať

Môže to byť najbohatšia liga na svete, no anglická súťaž stále nedokáže privážať tie najväčšie svetové hviezdy. Médiá by sa zbláznili, ak by od novej sezóny mohli sledovať Ibrahimoviča pri krásnych góloch, brilantnej technike ale aj pri záchvatoch hnevu a zlosti.

Zlatan na klubovej úrovni vyhral takmer všetko, no stále mu ostáva pozdvihnúť trofej Ligy majstrov. Napriek tomu však jeho letný odchod do Manchestru vyzerá veľmi nádejne.