Main Content

The Sun: Gareth Bale sa vráti do Anglicka

streda, 13. apríl 2016 10:12 | Autor: Timotej Gašper

The Sun: Gareth Bale sa vráti do Anglicka
The Sun: Gareth Bale sa vráti do Anglicka | zdroj: © TASR

Waleský čarodejník odmietne novú zmluvu od španielskeho giganta a zvolí návrat na britské ostrovy, kde sa oň pobijú rovno traja giganti na čele s klubmi z Manchestru.

Odchovanec Southamptonu začínal svoju kariéru na poste krajného obrancu, no teraz je z neho jeden z najlepších krídelníkov sveta. Bale sa ukázal hlavne v Tottenhame, kde prežil famóznu sezónu 2012/13 a tým si vypýtal „stomiliónový“ prestup do Realu Madrid. Začiatky možno neboli perfektné, no na Santiago Bernabeu sa udomácnil pomerne rýchlo a obrovský kariérny postup i mediálny tlak zvládol výborne.

Dvadsaťšesť ročný futbalista v tejto sezóne žiari hlavne pod vedením francúzskej legendy Zidanea. Keďže Bale bol v tomto ročníku obmedzovaný zraneniami, v La Lige odohral zatiaľ 19 duelov, počas ktorých ale strelil 15 gólov a tým sa po prekonaní Garyho Linekera stal najlepším Britom hrajúcim v Španielsku.

Bale bol jednou nohou preč z Madridu už v zime, kedy bol na lavičke „Pusiniek“ Rafa Benitéz. Garethovi nesedel herný štýl španielskeho trénera a preto bol zbavený úlohy klubového ťahúňa. V Anglicku sa píše, že ak by neprišiel do Realu Zidane, waleský zabijak by dnes už obliekal dres Chelsea.

Gareth má zmluvu až do roku 2019, no počas tohto leta oň zvedú boj hlavne dvaja manchesterskí kohúti, uvádza TheSun.co.uk. Oba mančafty môžu Baleovi ponúknuť perfektné podmienky podmienené rozprávkovým platom a pozíciou superhviezdy. V United by sa Bale mohol konečne chopiť pozície Cristiana Ronalda a „Citizens“ potrebujú silné ofenzívne krídlo, ktorým Bale bezpochyby je. Netreba zabúdať ani na Chelsea, v ktorej kádri tápe belgický kúzelník Eden Hazard, ktorý by sa kľudne mohol stať súčasťou obrovskej výmeny.

Taliansky plátok Tuttomercatoweb, na ktorý sa odvoláva britský The Sun, tvrdí, že 26 ročný útočník by sa mohol do Anglicka vrátiť už čoskoro, no záujemca si musí pripraviť minimálne 80 miliónov libier.