Main Content

Liverpool našiel potenciálnu náhradu za Mignoleta

utorok, 12. apríl 2016 16:07 | Autor: Timotej Gašper

Liverpool našiel potenciálnu náhradu za Mignoleta
Liverpool našiel potenciálnu náhradu za Mignoleta | zdroj: © TASR

Klub od rieky Mersey sa ešte pred začatím prestupového obdobia pokúsi zlákať mladú brankársku hviezdu Sevilly do svojich radov, „The Reds“ však niesu jediní, ktorí po ňom idú.

Dvaja odvekí rivali Liverpool a Everton v lete zvedú boj o 22 ročný zázrak sezóny, Sergia Rica. Kedysi až tretí brankár „Andalúzanov“ sa dnes teší veľkej popularite, pretože prežíva skvelú sezónu. Rico v tomto ročníku nastúpil do brány Sevilly už 39 krát z čoho vzišlo parádnych 14 čistých kont.

Odchovanec „Sevillistas“ mal pri kariérnom vzostupe šťastie, že brankárska jednotka Beto a dvojka Barbosa sa dlho trápili so zraneniami. Zatiaľ čo skúsení matadori maródovali, mladý Sergio sa chopil šance bravúrne a drží si miesto medzi troma žrďami. V celkovom súčte odchytal v drese „Los Rojiblancos“ už 76 duelov a na konte má už aj trofej z Európskej ligy.

Sevilla sa aktuálne teší dobrému obdobiu, pretože v lige neustále bojuje o Ligu majstrov a v Európskej ligy má opäť našliapnuté na perfektné umiestnenie. Andalúzsky klub však aj napriek dobrému obdobiu môže svoj brankársky klenot stratiť. Španielsky brankár si totižto vydobyl pozornosť anglických gigantov od rieky Mersey.

Everton aj Liverpool nemajú v bránkach práve najväčšie opory a ako tréner Klopp, tak aj Martinéz vidia v Sergiovi Ricovi potenciál hodný veľkého anglického klubu. Portál 90min.com píše, že výkonmi je podobný Davidovi de Geovi a preto by mu prestup na Ostrovy priniesol nielen skúsenosti a slávu, ale možno aj reprezentačnú pozvánku.

Keďže Rico 13. januára tohto roku podpísal predĺženie kontraktu až do roku 2019, jeho záujemcovia si musia pripraviť na jeho kúpu najmenej 15 miliónov eur.