Main Content

Skvelá Cibulková získala v Katoviciach s titulom vo veľkom štýle, Moška: "Má skvelú formu"

nedeľa, 10. apríl 2016 18:05 | Autor: TASR

Skvelá Cibulková získala v Katoviciach s titulom vo veľkom štýle, Moška: "Má skvelú formu"
Skvelá Cibulková získala v Katoviciach s titulom vo veľkom štýle, Moška: "Má skvelú formu" | zdroj: © TASR

Katovice 10. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková získala na harde v poľských Katoviciach piaty titul na okruhu WTA. Vo finále dvojhry zdolala ako nasadená osmička prvýkrát v kariére päťku "pavúka" Talianku Camilu Giorgiovú 6:4, 6:0. Zverenka trénera Mateja Liptáka nadviazala na vlaňajší triumf krajanky a kolegyne zo slovenského fedupového tímu Anny Karolíny Schmiedlovej.

Pre Cibulkovú je to prvá cenná trofej od februára 2014, keď nenašla premožiteľku v mexickom Acapulcu. Prvý titul vybojovala v októbri 2011 v Moskve, v roku 2012 zvíťazila v Carlsbade a v roku 2013 v ďalšom kalifornskom stredisku Stanford. Z Katovíc si odnáša prémiu 43.000 USD a 280 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by sa mala vrátiť do najlepšej svetovej štyridsiatky. Giorgiová neuspela vo finále v Katoviciach ani na tretí pokus, predvlani podľahla Francúzke Alize Cornetovej.

Cibulková mala proti Giorgiovej raketový štart, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 4:0. Talianka hrala zbrklo, robila priveľa nevynútených chýb, čo bolo vodou na mlyn Slovenky. Za stavu 5:2 mala Cibulková k dispozícii dva setbaly, no Giorgiová ich odvrátila, v ďalších minútach znížila na 4:5 a v desiatom geme mala k dispozícii dva brejkbaly. Cibulková však aj vďaka sérii forhendových winnerov náročnú koncovku zvládla a prvý set získala vo svoj prospech. V druhom dejstve úplne ovládla dianie v hale Spodek a súperke uštedrila "kanára". Vzájomnú bilanciu s Giorgiovou tak upravila na 1:2.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška mal z Cibulkovej úspechu veľkú radosť. "Dominika hrá od začiatku roka vo výbornej forme. V zámorí prehrala pár tesných zápasov s hráčkami z absolútnej svetovej špičky, teraz sa dočkala titulu, ku ktorému jej blahoželám. Jej forma je prísľubom pred budúcotýždňovým barážovým zápasom o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Kanade. Z Katovíc sa stáva náš šťastný turnaj. Je skvelé, že Cibulková nadviazala na vlaňajšie víťazstvo Schmiedlovej," povedal pre TASR Moška.

 

dvojhra - finále:

Dominika CIBULKOVÁ (8-SR) - Camila Giorgiová (5-Tal.) 6:4, 6:0