Main Content

5 hráčov 21-tky, o ktorých je na prestupovom trhu najväčší záujem

sobota, 9. apríl 2016 12:20 | Autor: Filip Chudý

5 hráčov 21-tky, o ktorých je na prestupovom trhu najväčší záujem
5 hráčov 21-tky, o ktorých je na prestupovom trhu najväčší záujem | zdroj: © TASR

Po skvele zvládnutom zápase s Tureckom si naši mladí futbaloví reprezentanti otvorili cestu na ME do Poľska. No nielen zrejme tam. O viacerých je totiž aktuálne záujem. Vybrali sme tých, ktorí sa v týchto dňoch najviac spájajú s prestupom.

5. Martin Chrien

 

Ten šikovný tvorivý stredopoliar sa pomerne rýchlo dostal z Banskej Bystrice do Plzne, keďže majitelia oboch klubov mali dobré vzťahy. No v nabitom kádri českého majstra sa ešte nepresadil, preto hosťuje momentálne v Brne. Tam síce dostáva priestor, ale nie až toľko minút, koľko by si zaslúžil. Preto sa hovorí o tom, že Plzeň si ho stiahne späť, pričom na letných odchodoch z jej kádra by záležalo, či by zostal, alebo skúsil prípadne ďalšie hosťovanie. No zuby si naňho majú údajne brúsiť aj iné kluby, ktoré by iba hosťovanie zrejme neuspokojilo.

 

4. Stanislav Lobotka

 

Z Trenčína odišiel len v lete, ale už sa opäť hovorí o tom, že by mal ísť ďalej. Dánsky Nordsjaelland sa síce od začiatku považoval za iba prestupnú stanicu, no možno bude expresná. Lobotka proti Turecku patril medzi najlepších hráčov na ihrisku a určite zaujal pozorovateľov. Konkrétne kluby sa síce ešte nespomínajú, len sa vie, že nejaké záujem majú. Či sa to aj zrealizuje, to sa ukáže v lete.

 

3. Matúš Bero

 

O jeho prestupe sa hovorí už dlhšie, zápas s Tureckom na tom nič nezmenil, skôr naopak. Na tribúnach myjavského štadióna boli aj pozorovatelia z Atalanty Bergamo, čo je klub, ktorý sa s ním výrazne spájal aj v zime, čiže určite nešlo o náhodnú cestu skautov tohto klubu na kopanice. Momentálne je síce väčší prestupový rozruch okolo iných hráčov 21-tky, ale s koncom sezóny sa očakáva ďalší prestupový príbeh okolo neho, otázkou je len to, či už aj so šťastným koncom.

 

2. Adam Zreľák

 

Kapitán našej 21-tky strelil do siete Turecka hetrik, preto niet divu, že obrazne ešte ani nezišiel z ihriska po zápase a už sa začal spájať s prestupom. Ako prvý sa podľa tureckých médií ozval Trabzonspor, ktorý ho mieni v najbližšom čase veľmi pozorne sledovať. No o Zreľáka sa zaujímalo viacero klubov v tejto sezóne, medzi nimi aj špičkový ruský a tri z anglickej ligy. K prípadnému prestupu by mu mohlo pomôcť aj to, ak by strelecky explodoval aj v Slovane. Tam síce dostáva príležitosti v útoku, ale gól nie a nie dať ani z veľkých šancí.   

 

1. Albert Rusnák
 

Na transferovom trhu sa spomedzi mladých Slovákov viacej než obvykle skloňuje aj meno Alberta Rusnáka. Anglické médiá informovali, že náš krídleník sa ocitol na nákupnom zozname Watfordu. Španielsky tréner tohto klubu Quique Sanchez Flores vraj obdivuje jeho hru a chcel by ho získať. No v Myjave počas zápasu s Tureckom ho na tribúnach osobne sledovali zástupcovia klubov FC Bologna a Atalanta Bergamo, čiže v hre má byť aj jeho presun do Serie A. Hviezda Groningenu možno v Holandsku dlho nezostane.