Main Content

Extraliga - štvrťfinále: Martin nezvládol ani druhý zápas, Skalica vedie 0:2 na zápasy

utorok, 16. marec 2010 20:23 | Autor: TASR

Extraliga - štvrťfinále: Martin nezvládol ani druhý zápas, Skalica vedie 0:2 na zápasy
Extraliga - štvrťfinále: Martin nezvládol ani druhý zápas, Skalica vedie 0:2 na zápasy | zdroj: SITA

MHC Martin nasadený zo štvrtého miesta ani v druhom zápase nevyužil výhodu domáceho prostredia a podľahol Skaličanom 4:5 po samostatných nájazdoch.

MHC Martin - HK 36 Skalica 4:5 po sam. nájazdoch (3:2, 0:1, 1:1 - 0:0, 0:1) - stav série 0:2

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)

Góly: 4. Važan (Škumát), 13. Galamboš (Themár, Markovič), 15. Trokan (Klepáč, Jabrocký), 43. M. Beran (Trokan, Jabrocký) - 10. Pálffy (Hranáč), 14. Pálffy (R. Školiak), 29. T. Višňovský (R. Školiak), 52. R. Jarolín, rozhodujúci sam. nájazd premenil Pálffy
Vylúčení: 8:5 na 2 min, navyše Markovič (Martin) 10 min za nešportové správanie a Pálffy (Skalica) 10 min za filmovanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Grečko, Rudý - Gajan, M. Orolin, 3000 divákov

V prvej päťminútovke druhého štvrťfinálového zápasu tejto série hrali Skaličania vlažne a iba sa prizerali útočnej aktivite domácich, ktorí chceli pred televíznymi kamerami zložiť reparát. Martinský forčeking slávil úspech. Gólové preteky v prvej tretine začal v 4. min Važan, ktorý bol na konci súhry štvrtého martinského útoku - 1:0. Potom trestuhodne zahodili svoje šance Trokan s Beranom. Záhoráci prvýkrát pohrozili v 8. min, keď sa Zálešák dostal až pred Križana, ale ten sa nenechal prekabátiť. Lepšie pochodil o dve minúty neskôr martinský kat z prvého zápasu Pálffy, ktorý po nacvičenom signáli s Hranáčom vyrovnal v presilovke - 1:1. Turčania hrali naďalej aktívne a odmenou im bol gól Galamboša v 13. min - 2:1. O 68 sekúnd sa znovu pripomenul Pálffy, ktorý svojím druhým gólom znovu vyrovnal - 2:2. V 15. min hrali domáci presilovku o dvoch hráčov a už o šesť sekúnd ju zužitkovali vďaka pohotovosti Trokana, ktorý premenil nezištnú Klepáčovu prihrávku - 3:2. Dramatický záver prvej časti už ďalší gólový zárez nepriniesol.

V úvodných minútach druhej tretiny sa nič významného neudialo. Až v 28. min mohol počas presilovky zvýšiť skóre Jabrocký, ale jeho strela do polodkrytej skalickej bránky len "lízala" kovovú konštrukciu. Kým hokejisti z Turca potrebovali na gól veľa šancí, hostia opäť vyťažili z minima maximum. V 28. min Višňovský z ojedinelého brejku po tretíkrát vyrovnal - 3:3. Záhoráci mali v polovici zápasu na ľade o dvoch hráčov viac ako domáci, ale vtedy paradoxne prišli o Pálffyho, ktorému rozhodcovia udelili desaťminútový trest za filmovanie. Gregorovci sa zahryzli do súpera aj v 34. min, ale Themár ani Zelíska nedostali puk za Kotvanov chrbát. V tejto fáze hry prevládal boj o každý meter ľadu.

Martinčania mali vydarený začiatok tretej tretiny a v 43. min išli zásluhou pohotového Berana po štvrtýkrát do vedenia - 4:3. Hostia však nekapitulovali a v 52. min pri signalizovanom vylúčení vystrelil Jarolín na Križana, ktorý neudržal puk medzi betónmi, čím si vynútil predĺženie - 4:4.

Hostia nevyužili v predĺžení svoju presilovku. Mohli v nej dokonca inkasovať, ale Jabrockého strela išla v 63. min vedľa. Obe mužstvá už neskórovali, a tak o víťazovi museli rozhodnúť až samostatné nájazdy. Rozhodol hneď v prvej sérii Pálffy, keďže gól pridal aj v druhej Jarolín, a Skalica sa ujala vedenia 2:0 v tomto štvrťfinále.