Main Content

Real Madrid môže v lete zarobiť predajom hráčov až 300 miliónov eur

piatok, 8. apríl 2016 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid môže v lete zarobiť predajom hráčov až 300 miliónov eur
Real Madrid môže v lete zarobiť predajom hráčov až 300 miliónov eur | zdroj: © TASR

Prebiehajúci ročník sa pre Real Madrid vôbec nevyvíja dobre, preto niet divu, že predstavitelia Bieleho Baletu už vo veľkom riešia prípravu na letné prestupové obdobie, ktoré bude v španielskej metropole pripomínať zemetrasenie.

Real Madrid v stredu prehral v prvom štvrťfinále Ligy majstrov na pôde nemeckého Wolfsburgu 0:2 a cestu za poslednou trofejou, ktorú môže v tejto sezóne reálne získať, si poriadne skomplikoval. Biely Balet bol v Nemecku chvíľami ako bez duše, víťazné víkendové El Clásico na pôde Barcelony (2:1) malo na hráčov pravdepodobne nesprávny dopad a skôr im uškodilo, ako pomohlo. Tréner Zinedine Zidane síce okamžite prehlásil, že Merengues zbrane neskladajú a je v ich silách, aby dvojzápas otočili, no proti organizovanému celku z Bundesligy to budú mať extrémne náročné. Ak Los Blancos vypadnú, bude to pre nich pravdepodobne už druhá sezóna bez akejkoľvek cennej trofeje.

To sa nepozdáva klubovému prezidentovi Florentinovi Perezovi, ktorý podľa portálu Fichajes.net nie je spokojný s väčšinou hráčskeho kádra a na letné prestupové obdobie naplánoval veľké upratovanie v tíme Pusiniek. Isté miesto nemá ani tréner Zinedine Zidane, ktorému na zotrvanie vo funkcii nemusí stačiť ani cenný skalp Barcelony v El Clásicu.

Španielske médiá hovoria o možnom odchode kostarického brankára Keylora Navasa, ktorého práve Perez v tíme nechce a i keď sa ho kouč Zidane zastáva, na jeho zotrvanie to nemusí stačiť. Na odstrel má byť aj nedisciplinovaný kapitán tímu Sergio Ramos, ktorého nezhody s prezidentom sú všeobecne známe a reálny je aj madridský koniec Cristiana Ronalda, za ktorého údajne Manchester United ponúka 60 miliónov eur. K tomu pridajme dvojicu Jamés Rodriguez- Isco, títo dvaja futbalisti už dostávajú na Santiagu Bernabeuu len malý priestor, pričom ich letný odchod je zrejme najskloňovanejšou témou v španielskej metropole v poslednom období.

Nespokojnosť v Reale má panovať aj so stredovými záložníkmi Lukom ModričomTonim Kroosom, s ktorých predajom by taktiež nebol problém, pretože je o nich veľký interes predovšetkým v anglickej Premier League. Reálne sa začalo hovoriť aj o odchode Garetha Balea, na ktorom chcel Zidane budovať „nový Real“ , no Walesan v sebe údajne nemá potrebné vodcovské schopnosti. Španielsky portál sa zmienil aj o neistej budúcnosti mladíkov DanilaCasemira, ktorí údajne nemajú na to, aby boli piliermi Bieleho Baletu v dôležitých zápasoch, čo sme mohli vidieť aj v poslednom období.

Špekulácie neobišli ani problémového stopéra Pepeho, ktorého výkonnosť už nie je na takej úrovni ako pred časom a klub by mohol opustiť aj brazílsky krajný bek Marcelo, ktorého pozorne sledoval Manchester City. Samozrejme, odchod všetkých spomínaných futbalistov z Realu Madrid počas nasledujúceho leta je málo pravdepodobný, ale približne polovica z nich by dres reálne zmeniť mohla.

Fichajes.net tvrdí, že pokladnica kráľovského veľkoklubu by mohla na odchode svojich opôr zarobiť astronomických 300 miliónov eur, ktoré by boli využité na následnú prestavbu kádra.