Main Content

Jorge Mendes sa stretne s vedením Manchestru United, téma? Nový kouč!

štvrtok, 7. apríl 2016 09:46 | Autor: Jakub Vaverka

Jorge Mendes sa stretne s vedením Manchestru United, téma? Nový kouč!
Jorge Mendes sa stretne s vedením Manchestru United, téma? Nový kouč! | zdroj: © TASR

Trénerská otázka na manchesterskom Old Trafforde stále nie je vyriešená. Nateraz síce kormidelníkom Red Devils ostáva Louis Van Gaal, no budúcnosť holandského manažéra v Anglicku rozhodne nie je istá.

V úvode prebiehajúceho týždňa sme vás v našom článku informovali o dôvodoch, prečo sa ešte portugalský tréner José Mourinho nestal trénerom Manchestru United, a to aj napriek tomu, že je podľa médií najväčším adeptom na ten post v budúcej sezóne. Britský zdroj zameraný na dianie v Manchestri a okolí, Manchester Evening News informuje, že v najbližších dňoch by sa celá vec mohla posunúť dopredu.

Hlavným koučom Red Devils bude minimálne do konca aktuálnej sezóny Holanďan Louis Van Gaal, no ak sa mu nepodarí skončiť v TOP 4 a zabezpečiť tímu budúcu edíciu Ligy majstrov, vedenie s ním nebude mať zľutovanie. Aktuálne to ale vyzerá tak, že ani prípadná miestenka do Champions League nemusí LVG zachrániť.

Manchester Evening News tvrdí, že pravdepodobne najvplyvnejší futbalový agent na svete Jorge Mendes sa koncom prebiehajúceho týždňa stretne s predstaviteľom Manchestru United Edom Woodwardom, ktorý má na Old Trafford na starosti príchod nových posíl a je taktiež rozhodujúcim článkom v diskusiách o prípadnom novom trénerovi Red Devils.

Mendes je agent Josého Mourinha, ktorý je od konca v londýnskej Chelsea bez práce. Pred časom zdroj blízky Portugalčanovi potvrdil, že Mou bude v budúcej sezóne trénovať jeden z popredných európskych tímov, iné zdroje dokonca tvrdia, že Mourinho už má mať s Red Devils predbežnú ústnu dohodu. Podľa „MEN“ nepôjde o prvý kontakt medzi Mendesom a Manchestrom United.

Vedenie Diablov malo agenta kontaktovať po vypadnutí z Európskej ligy, aby sa uistilo, že José Mourinho nemá v úmysle návrat do talianskeho tímu Interu Miláno, v ktorom v roku 2010 dokázal vyhrať Ligu majstrov, a s ktorým bol počas uplynulých mesiacov neraz spájaný. Na plánovanom stretnutí Jorgeho Mendesa s Edom Woodwardom by malo byť hlavnou témou práve angažovanie Josého Mourinha na post hlavného trénera Manchestru United.