Main Content

Štatistika potvrdzuje: Manchester City vyradí Paríž Saint- Germain

štvrtok, 7. apríl 2016 09:44 | Autor: Jakub Vaverka

Štatistika potvrdzuje: Manchester City vyradí Paríž Saint- Germain
Štatistika potvrdzuje: Manchester City vyradí Paríž Saint- Germain | zdroj: © TASR

Včera sme boli svedkami prvého štvrťfinálového merania síl medzi Parížom St.Germain a Manchestrom City. Favorizované PSG nedokázalo anglického vicemajstra zdolať a pred odvetou je v nevýhodnejšej pozícii.

Manchester City sa poučil z osemfinálového predstavenia londýnskej Chelsea a do francúzskej metropoly neprišiel len brániť. Plány mohla Angličanom naštrbiť nariadená penalta pre domácich po faule na Luiza, no pokutový kop, ktorý zahrával Zlatan Ibrahimovič vynikajúco vykryl hosťujúci brankár Joe Hart. Citizens hrali odvážne a neraz pred bránou domácich zahrozili. Skóre otvoril po jednom z protiútokov Kevin De Bruyne.

Krátko pred koncom prvého polčasu pomohol k vyrovnaniu PSG veľkou hrúbkou Fernandinho, v druhom polčase poslal Parížanov do vedenia Rabiot a vyzeralo to, že francúzsky celok zlomí aj ďalší anglický tím. Bol to však omyl. City sa stále dostávalo do šancí a odmenou bol vyrovnávajúci gól Fernanda. Na skóre sa už nič nemenilo. Na Etihad Stadium teda oba tímy pricestujú s výsledkom 2:2.

Tento rezultát aktuálne znamená postup anglického vicemajstra. Na postup Sky Blues postačí remíza 0:0, remíza 1:1 alebo akékoľvek víťazstvo. Portál 101greatgoals.com tvrdí, že zverenci čilského kormidelníka Manuela Pellegriniho môžu mať skutočne úsmev na tvári, pretože v posledných 277 zápasoch v histórii súťaží UEFA, postúpilo ďalej až 220 tímov, ktoré v prvom zápase uhrali u súpera nerozhodný výsledok 2:2.

To znamená, že presne 79,4% klubov sa dokázalo po nerozhodnom výsledku 2:2 na štadióne rivala v úvodnom meraní síl kvalifikovať do ďalšej fázy. Manchester City má teda z historického hľadiska viac ako trojštvrtinovú šancu na preniknutie medzi TOP 4 Európy, čo by bolo ďalším míľnikom v histórii modrého klubu z Manchestru.