Main Content

Ronaldo môže po sezóne odísť z Realu, tvrdí novinár Sky Sports

streda, 6. apríl 2016 08:56 | Autor: Jakub Vaverka

Ronaldo môže po sezóne odísť z Realu, tvrdí novinár Sky Sports
Ronaldo môže po sezóne odísť z Realu, tvrdí novinár Sky Sports | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo je bez väčších debát stále najlepším hráčom kráľovského Realu Madrid. To však neznamená, že má v hlavnom meste Španielska istú budúcnosť, myslí si rešpektovaný novinár Sky Sports.

Aj napriek tomu, že to v poslednom období vyzeralo, že rodák z ostrova Madeira je v Reale Madrid šťastný, hráčov koniec na štadióne Santiaga Bernabeua by mohol prísť už počas aktuálneho leta. CR7 má kontrakt s Bielym Baletom kontrakt do roku 2018 a pravdepodobne už svoje pôsobenie v kádri Los Blancos predlžovať nebude. Real sa tak Ronalda zbaví buď počas blížiaceho sa letného prestupového obdobia, alebo o rok neskôr. Inak by Merengues riskovali, že dnes už 31- ročný bombardér odíde zadarmo.

Uznávaný novinár Guillem Balagué, ktorý je expertom Sky Sports na dianie v španielskej Primera División, tvrdí, že koniec Cristiana Ronalda v Španielsku príde už po aktuálnej sezóne. ,,Hovorím celú sezónu, že obaja, Ronaldo, aj Real Madrid, hľadajú spôsob, síce rozličnými spôsobmi, ako ukončiť toto leto spoluprácu," cituje slová Balaguého thepeoplesperson.com.

"Problémom v tejto chvíli je, že nikto nie je schopný zaplatiť kompletnú čiastku za Ronalda, čo znamená 60 miliónov, ktoré bude Real požadovať, plus plat na úrovni 20 až 25 miliónov eur ročne. Musíme mať otvorené oči, pretože PSG istotne prejaví interes. Išli po Neymarovi, no zistli, že presvedčiť ho bude náročnejšie ako presvedčiť Ronalda,"dodáva.

Madridčania kúpili Ronalda v roku 2009 z Manchestru United za rekordných 94 miliónov eur, nemecký portál transfermarkt referuje, že aktuálna hráčova trhová čiastka sa pohybuje na úrovni astronomických 110 miliónov eur. Hlavnými záujemcami o najlepšieho strelca Merengues v prebiehajúcom ročníku sú práve Manchester United a Paríž Saint- Germain.