Main Content

Sergio Busquets sa ocitol v hľadáčiku Manchestru United

streda, 6. apríl 2016 08:29 | Autor: Jakub Vaverka

Sergio Busquets sa ocitol v hľadáčiku Manchestru United
Sergio Busquets sa ocitol v hľadáčiku Manchestru United | zdroj: © TASR

K veľkému prestupu sa schyľuje na trase Barcelona - Manchester. Anglickí Red Devils sa majú v letnom prestupovom období pokúsiť vykúpiť z Camp Nou stredopoliara Sergia Busquetsa.

Manchester United nie je údajne spokojný so stavom svojej stredovej formácie a v letnom prestupovom období sa pokúsi zálohu posilniť. Tréner Red Devils Louis Van Gaal by mal mať podľa dostupných informácií na kúpu nových posíl k dispozícii rovných sto miliónov eur, pričom veľká časť z tohto rozpočtu bude podľa všetkého putovať práve na nového stredopoliara.

Španielsky portál Fichajes.net referuje o interese Červených Diablov o 27- ročného skúseného záložníka FC Barcelona Sergia Busquetsa. Odchovanec katalánskeho giganta má na Camp Nou platný kontrakt do roku 2019, no doterajšie debaty o predĺžení zmluvy zlyhali, čo podľa novinárov nahráva možnému odchodu „Busiho“ inam.

Pred časom sa objavil medializovaný interes Manchestru City, na Etihad Stadium plánoval majstra sveta z roku 2010 priviesť hráčov ex- kouč z Barcelony Pep Guardiola. Vedenie Blaugranas sa ale vyjadrilo jednoznačne a jednu zo svojich opôr do anglickej Premier League nepustilo.

Red Devils veria, že oni by v ťažení za Busquetsom uspieť mohli. Podľa nemeckého portálu transfermarkt sa aktuálna hráčova trhová suma pohybuje na úrovni päťdesiatich miliónov eur. Vzhľadom na to, že do konca Sergiovej zmluvy s FC Barcelona ostávajú tri roky a záložníkovi sa v tíme Kataláncov darí, by sa však celková prestupová čiastka mohla vyšplhať na 60 až 70 miliónov eur. Vedenie úradujúceho víťaza Ligy majstrov ani samotný hráč tieto špekulácie zatiaľ nekomentovali.