Main Content

Baráž o extraligu: V úvodnom zápase vyhrala Žilina nad Pieštanmi 4:0

utorok, 16. marec 2010 20:15 | Autor: TASR

V úvodnom zápase baražovej série o udržanie, resp. postup do extraligy zvíťazila domáca Žilina nad ŠHK 37 Pieštany jednoznačne 4:0 a ujala sa tak vedenia v sérií 1:0.


 
MsHK Garmin Žilina - ŠHK 37 Piešťany 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
- stav série 1:0
Góly: 14. Hreus (Kropáč, Škuta), 20. Kropáč (Hreus, Nádašdi), 39. Škoda (Kropáč, Hreus), 45. Palovčík (Rúfus, Vala)
Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország, Halecký - Bednár, T. Orolin, 1332 divákov

Zostavy:
Žilina: Lipovský - Bobček, Hriňa, Rúfus, Nádašdi, Turoň, Škuta, od 21. min Kolarz, od 40. min Storek - V. Nemec, Koložváry, M. Kokavec - Krajči, Palovčík, Vala - Kropáč, Hreus, M. Gálik - Drevenák, Pleva, Škoda
Piešťany: Tomek - Filip, Bučka, Krčula, Škápik, A. Kolník, K. Grman, Vrána, Kalafút - Konečný, M. Baran, M. Chrenko - Chylo, R. Kolník, Pupák - Románek, M. Peško, Rybárik - Mikušovič, Učeň, L. Mucha

Od úvodných minút prvého barážového stretnutia mali viac z hry domáci Žilinčania. Tí hneď v úvode však nevyužili trojminútovú početnú prevahu o jedného hráča. Prvú príležitosť na strelenie gólu mal v 9. min Vala, ktorý korčuľoval sám na Tomeka, ale ten jeho strelu kryl. Brankár Piešťan sa vyznamenal aj v úvode druhej desaťminútovky, keď zmaril tri dobré strelecké príležitosti Gálika, Palovčíka a Kokavca. V 14. min však prvýkrát inkasoval, keď odrazenú strelu od jeho betónov Hreus dopravil za jeho chrbát - 1:0. V 19. min mali Žilinčania početnú prevahu piatich proti trom a tú využili až na jej konci, keď sa najlepšie pred bránkou Tomeka zorientoval Kropáč a zvýšil na 2:0.

Druhá tretina sa hrala len v priemernom tempe, strelecké príležitosti domáceho Škutu, Palovčíka a Nádašdiho piešťanský gólman kryl. Ideálnu príležitosť na strelenie kontakt gólu v 35. min Mikušovič, ktorý išiel sám na Lipovského, ale ten jeho strelu chytil. Keď už sa zdalo, že sa skóre v tejto časti zápasu meniť nebude, z ľavej strany unikol Škoda a prestrelil hosťujúceho Tomeka - 3:0.

V 43. min bol vylúčený piešťanský R. Kolník, sekundu pred jeho návratom sa podarilo Žiline streliť štvrtý gól, keď odrazený puk od betónov Tomeka poslal Palovčík za jeho chrbát - 4:0. V poslednej desaťminútovke mohli domáci zvýšiť vedenie, keď v 53. min Hreus sám korčuľoval na piešťanského gólmana a o dve minúty neskôr tiež Palovčík, ale ich príležitosti zostali nevyužité. Žilina sa ujala vedenia v sérii 1:0.

Hlasy:
Anton Tomko (tréner Žiliny): "Do zápasu sme vstupovali trocha nervózne, pretože súpera sme poznali len zo stretnutia v Piešťanoch. Od desiatej minúty sme hrali svoju hru, využili sme vylúčenie Piešťan na vedenie 2:0. Od desiatej minúty druhej tretiny nás súper trochu zatlačil. V poslednej tretine sme už hrali svoju hru, vytvorili si šance, ale hosťom výborne zachytal brankár Tomek. Sme radi, že sme v tomto zápase vyhrali a vedieme v sérii 1:0."

Milan Klement (tréner Piešťan):"Domáci zvíťazili zaslúžene rozdielom štyroch gólov. My sme najmä v prvej tretine podali matný výkon. Podpísalo sa pod to cestovanie do Prešova vo finálových zápasoch play-off ako i sobotňajší siedmy zápas. Neprospeli nám aj časté vylúčenia, ktoré súper využil. Od 30. min sme hrali celkom ´slušný´ hokej, dostali sme však tretí gól a o výsledku bolo rozhodnuté."