Main Content

Kuriozita v Anglicku: Belgický futbalista môže vyhrať v jednej sezóne dva ligové tituly

utorok, 5. apríl 2016 08:50 | Autor: Jakub Vaverka

Kuriozita v Anglicku: Belgický futbalista môže vyhrať v jednej sezóne dva ligové tituly
Kuriozita v Anglicku: Belgický futbalista môže vyhrať v jednej sezóne dva ligové tituly | zdroj: © TASR

V Anglicku sa opäť schyľuje k zaujímavému futbalovému príbehu. Pre verejnosť prakticky neznámy Ritchie de Laet sa môže do análov zapísať naozaj kurióznym spôsobom.

Zakončiť sezónu ziskom majstrovskému titulu je vždy dôvodom na oslavu, 27- ročný obranca Ritchie de Laet (na fotke vpravo ešte ako hráč Norwichu v sezóne 2011/2012) však môže ročník 2015/2016 zavŕšiť ako dvojnásobný šampión. Bývalý bek Manchestru United je kmeňovým hráčom Leicestru City, no v kádri The Foxes sa nedokázal výraznejšie presadiť, a preto putoval na hosťovanie do druholigového Middlesborough.
 
Leicester City v sobotu na svojom štadióne porazil Southampton najtesnejším rozdielom 1:0 a šesť kôl pred koncom má na druhý Tottenham Hotspur pohodlný sedembodový náskok. Middlesborough je zas v náročnej druhej anglickej lige na druhej priečke za prvým Burnley, Boro však má jeden zápas k dobru, a teda reálne ašpiruje na prvenstvo v The Championship.
 
Portál101greatgoals.com informuje, že ak Líšky aj Červení dokráčajú k ligovým prvenstvám, plavovlasý Belgičan získa hneď dve majstrovské trofeje. Aby hráč dostal zlatú medailu za prvenstvo v Premier League, musí mať v tíme odohratých viac ako päť zápasov. De Laet pred svojím odchodom do Middlesborough nastúpil za LCFC na dvanásť ligových stretnutí, takže túto kvótu s prehľadom spĺňa.
 
Samotný obranca možnosť zapísať sa do historických tabuliek nekomentoval, no dá sa očakávať, že s blížiacim sa koncom aktuálnej sezóny sa britskí novinári na jeho jedinečnú možnosť podrobnejšie zamerajú. Po sezóne sa Ritchie de Laet plánuje vrátiť na King´s Power Stadium a zabojovať o miestenku v tíme, ktorý si podľa všetkého zahrá v nasledujúcej edícii prestížnej Champions League.