Main Content

Nezhody v Reale Madrid kvôli budúcnosti Keylora Navasa

utorok, 5. apríl 2016 08:17 | Autor: Jakub Vaverka

Keylor Navas
Keylor Navas | zdroj: © TASR

Kostarický brankár Keylor Navas pôvodne nemal v aktuálnom ročníku pôsobiť v Reale Madrid, no záver minuloročného letného prestupového obdobia zariadil, že sa z odpisovaného gólmana stala jednotka Merengues. Nie každý v Madride je však s týmto faktom spokojný.

V minuloročnom letnom prestupovom období bol na spadnutie prestup Davida De Geu z Manchestru United do Realu Madrid, Keylor Navas mal putovať na Old Trafford. Administračné problémy však rodiacu sa výmenu prekazili a Kostaričan tak nemal inú možnosť, ako ostať v hlavnom meste Španielska. Sám gólman koncom leta dodal, že mal v úmysle Biely Balet opustiť, pretože nedostával toľko šancí, ako by si prial.
 
V prebiehajúcom ročníku je však z jedného z hrdinov MS 2014 v Brazílii brankárska jednotka Los Blancos a treba dodať, že odpisovaný Navas podržal kráľovský veľkoklub svojimi skvelými zákrokmi neraz nad vodou. Spomenúť stačí sobotné El Clásico, kde Keylor zneškodnil gólový pokus hviezdneho Messiho a niekoľko ďalších príležitostí. Pri výhre 2:1 nad Camp Nou bol jednou z ústredných postáv Madridčanov.

Navasova budúcnosť je aj napriek výborným výkonom stále nejasná. Portál Fichajes.net uvádza, že kvôli tejto téme dochádza na štadióne Santiaga Bernabeua k viacerým nezhodám a dlhým diskusiám. Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane je s výkonmi kostarického brankára nadmieru spokojný a ráta s ním aj do nasledujúceho ročníka, pričom by bol rád, keby mu klub ponúkol nový kontrakt. Na druhej strane stojí kontroverzný klubový prezident Florentino Perez, ktorý by najradšej Navasa predal a priviedol na jeho miesto brankára hviezdnejšieho mena.
 
Spomína sa hlavne belgický brankár londýnskej Chelsea Thibaut Courtois, ktorého by vraj Biely Balet mohol v letnom prestupovom období získať za približne 60 miliónov libier.  Francúzskemu koučovi Realu Madrid sa však zdá nelogické, prečo by mal klub míňať ďalšie astronomické peniaze na novú posilu do brány, keď Merengues disponujú aktuálne jedným z najkvalitnejších strážcov troch žrdí v európskych súťažiach.