Main Content

Prestupový týždeň: Suarez, Pogba, Courtois, Lukaku, Chelsea či Real Madrid

pondelok, 4. apríl 2016 10:07 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupový týždeň: Suarez, Pogba, Courtois, Lukaku, Chelsea či Real Madrid
Prestupový týždeň: Suarez, Pogba, Courtois, Lukaku, Chelsea či Real Madrid | zdroj: © TASR

Zimný prestupový kolotoč už skončil, no špekuluje sa naďalej. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších špekulácii za posledný týždeň.

10.Mchitarjan do Juventusu?
 
Tuttosport prišiel počas minulého týždňa s informáciou, podľa ktorej  by mohol arménsky ofenzívny univerzál Henrik Mchitarjan po sezóne opustiť Borussiu Dortmund a prestúpiť do kádra talianskeho šampióna Juventusu Turín. Vedenie nemeckého celku možný odchod jednej zo svojich opôr nekomentovalo, isté však je, že kouč Thomas Tuchel nerád predáva svojich ťahúňov a prípadný transfer arménskeho futbalistu by lacný rozhodne nebol.(Tuttosport)
 
9.Touré v lete odíde

 
Podľa bulvárneho denníka The Sun hrá Yaya Touré v Manchestri City svoju poslednú sezónu. Obrovitý stredopoliar z afrického Pobrežia Slonoviny vraj po konci prebiehajúceho ročníka Etihad Stadium opustí, jedným z hlavných dôvodov je zlý vzťah s trénerom Pepom Guardiolom. Touré sa s Guardiolom stretol počas spoločného pôsobenia v Barcelone, pričom práve španielsky kouč bol jedným z hlavných dôvodov, prečo Yaya svojho času odišiel do anglickej Premier League. História sa zrejme v tomto prípade zopakuje. Interes o Tourého je okrem iného v Taliansku či Ázii. (The Sun)
 

 
8.Sanches pod 60M neodíde

 
Vedenie portugalskej Benficy Lisabon odkázalo záujemcom o talentovaného Renata Sanchesa, že svoju nádej nepredá za menej ako 60 miliónov eur. Jedným z hlavných záujemcov o Renata je anglický celok Manchester United, ktorý v minulosti neraz investoval do talentovaných hráčov z portugalskej najvyššej súťaže. Orli z Estadio da Luz sa na Sanchesa budú spoliehať aj v očakávaných zápasov štvrťfinále Ligy majstrov proti bavorskému gigantovi Bayernu Mníchov. (Daily Telegraph)
 
7.Courtois do Realu Madrid?

 
Belgický brankár Thibaut Courtois, ktorý potvrdil, že nemusí v budúcej sezóne figurovať v Chelsea, by vraj mohol po konci aktuálneho ročníka posilniť kráľovský Real Madrid. Biely Balet sa o Belgičana zaujímal už v minulosti. Courtois, ktorý v minulosti obliekal dres Atlética Madrid je jedným z najkvalitnejších brankárov súčasnosti a jeho budúcnosť je skloňovaná pomerne často. Pokračovaniu jeho kariéry sme sa minulý týždeň venovali v osobitnom článku.
 
6.Liverpool chce Gotzeho

 
Viaceré európske médiá hlásajú, že anglický tím Liverpool FC urobí v letnom prestupovom období všetko preto, aby získal do svojich služieb nemeckého stredopoliara Maria Gotzeho. Gotze aktuálne oblieka dres Bayernu Mníchov, ale nie je spokojný s časom stráveným na ihrisku. Hovorilo sa aj o možnom návrate nemeckého hrdinu z MS 2014 v Brazílii do Borussie Dortmund, ale podľa zverejnených informácií je najreálnejší práve Gotzeho odchod na Anfield Road. (goal.com)


 
5.Real loví Moratu

 
Taliansky portál Tuttomercatoweb.com potvrdzuje, že desaťnásobný víťaz Ligy majstrov Real Madrid pozorne sleduje situáciu okolo svojho odchovanca Alvara Moratu, ktorý oblieka dres Juventusu Turín. Biely Balet, ktorý má predkupné právo na talentovaného zakončovateľa, vraj Starej Dáme v lete za jeho služby ponúkne 30 miliónov eur. Iné zdroje zas tvrdia, že Merengues Moratu získajú, aby ho mohli obratom predať do Anglicka, kde sa má o jeho služby značný záujem londýnsky Arsenal. (Tuttomercatoweb.com)
 
4.Chelsea sleduje Talianov

 
Po medializovanom záujme londýnskej Chelsea o obrancu Leonarda Bonucciho z Juventusu Turín, sa objavili informácie, že by The Blues chceli kúpiť defenzívneho univzerála Andreu Ranocchiu z Interu Miláno. K prestupu na Stamford Bridge by ho mal presvedčiť tréner Antonio Conte.  Conte sa netají tým, že rád stavia na svojich krajanoch, pričom aspoň jeden z dvojice Bonucci- Ranocchia by reálne v letnom prestupovom období mohol do kádra dosluhujúceho britského majstra prestúpiť. Prvý menovaný nedávno vyhlásil, že v lete do Anglicka neodíde, druhý interes The Blues nekomentoval.(Daily Star)
 
3.Lukaku za 50 miliónov


 
Daily MIrror v týchto dňoch tvrdí, že záujemcovia o služby belgického útočníka Romelua Lukakua si musia pripraviť minimálne päťdesiat miliónov libier, inak vedenie liverpoolskeho Evertonu o predaji svojho ostrostrelca ani nebude uvažovať. Zoznam záujemcov o belgického kanoniera je široký, spomína sa hlavne španielsky gigant Real Madrid, čerstvý francúzsky majster Paríž Saint- Germain, anglický celok Manchester United a záujem má aj londýnska Chelsea, ktorá sa Romelua v minulosti zbavila.(Daily Mirror)
 
2.Bitka o Pogbu

 
Katalánsky denník Sport počas minulého týždňa informoval, že v letnom prestupovom období uvidíme veľkú bitku o francúzskeho stredopoliara Paula Pogbu. Oporu Juventusu Turín sa pokúsia zlanáriť hlavne Real Madrid a Manchester City. Biely Balet sleduje niekdajšieho hráča Manchestru United už dlhšie obdobie, anglickí Citizens sa začali interesovať o oporu Les Bleus v poslednom období. Z Pogbu by sa mohol stať najdrahší hráč posledného obdobia, hovorí sa o minimálne 70 miliónoch eur. (sport.es)
 
1.Guardiola chce presvedčiť Suareza

 


Daily Express v nedeľu prišiel s informáciou, podľa ktorej španielsky kouč Pep Guardiola plánuje v lete presvedčiť uruguajského strelca Luisa Suareza, aby opustil Barcelonu a prestúpil do Manchestru City. Aktuálny kouč bavorského giganta Bayernu Mníchov pomaly, ale isto začína rozmýšľať nad posilami, ktoré po sezóne privedie na Etihad Stadium. El Pistolero zažíva na Camp Nou vynikajúci ročník, s Ronaldom bojuje o pozíciu najlepšieho strelca v La Lige, pričom sa mu strelecky začalo dariť aj v reprezentácii, kam sa vrátil po takmer dvojročnej prestávke. Prípadný prestup Suareza do Anglicka by mohol byť najdrahším v histórii. (Daily Express)