Main Content

Prečo sa Mourinho ešte nestal trénerom Manchestru United

pondelok, 4. apríl 2016 10:02 | Autor: Jakub Vaverka

Prečo sa Mourinho ešte nestal trénerom Manchestru United
Prečo sa Mourinho ešte nestal trénerom Manchestru United | zdroj: © TASR

O dohode portugalského trénera Josého Mourinha s anglickým tímom Manchestrom United sa hovorí od konca uplynulého kalendárneho roka, no oficiálne spojenie Mou - Red Devils stále potvrdené nebolo. Španielske médiá sa zamýšľajú, prečo je tomu tak.

Kontroverzný kouč José Mourinho skončil na lavičke londýnskej Chelsea v polovici decembra a odvtedy je bez klubu. Tím svojho srdca opustiť nechcel, no po dohode s majiteľom Romanom Abramovičom zvolil radšej odchod. Zdroje blízke Portugalčanovi tvrdia, že Mou bude v nasledujúcej sezóne trénovať jeden z popredných európskych tímov, no či sa dozvieme jeho nové pôsobisko do konca prebiehajúceho ročníka, je momentálne otázne.
 
Mourinho bol spájaný hlavne s Manchestrom United, ktorý momentálne vedie Louis Van Gaal, avšak s prácou holandského kormidelníka nie je na Old Trafford spokojnosť a vo veľkom sa špekuluje, že kritizovaný LVG čoskoro Red Devils opustí. Príchod bývalého kouča Interu Miláno, Porta či Realu Madrid do United, bol na spadnutie aj počas januárového prestupového obdobia, zatiaľ sa tak však nestalo.
 
Španielsky denník El País tvrdí, že dôvodov, prečo José Mourinho ešte stále nie je trénerom Manchestru United je hneď niekoľko. Tým prvým a zrejme hlavným má byť fakt, že vedenie Diablov chce dať Van Gaalovi do konca sezóny priestor dokázať svoje kvality a nevyhodiť ho v najdôležitejšej časti sezóny. Ďalším dôvodom je neisté pôsobenie United v budúcom ročníku európskych pohárových súťaží. Manchester stále bojuje o TOP 4 zaručujúcu Ligu majstrov, no vec sa má tak, že Van Gaalov tím nemá šesť kôl pred koncom istú ani "druhoradú" Európsku ligu. Je prinajmenšom veľmi otázne, či by José Mourinho išiel trénovať tím, v ktorom by nemal záruku európskych pohárov.
 
Rádiová stanica Cadena Cope informovala o dohode Mourinha s Manchestrom United, no správy z Britských ostrovov tvrdia, že posledné slovo v celej veci bude mať športový riaditeľ víťaza Ligy majstrov z roku 2008, Ed Woodward.
 
Posledným dôvodom, ktorý môže zohrať svoju (i keď menej podstatnú) rolu je Mourinhovo napojenie na Chelsea. Pre fanúšikov The Blues je Portugalčan jedným z najobľúbenejších trénerov v histórii klubu a prípadná dohoda s Manchestrom United by mala na jeho obľúbenosť na Stamford Bridge fatálne následky.