Main Content

Talianska legenda: Premier League je pre Conteho ideálna

pondelok, 4. apríl 2016 09:52 | Autor: Jakub Vaverka

Talianska legenda: Premier League je pre Conteho ideálna
Talianska legenda: Premier League je pre Conteho ideálna | zdroj: © TASR

Fakt, že sa kouč Antonio Conte, ktorý je aktuálne trénerom talianskej reprezentácie, stane manažérom Chelsea, je verejným tajomstvom. K jeho budúcemu pôsobeniu sa vyjadrila ikona Juventusu Turín.

Conte potvrdil, že po kontinentálnom šampionáte Euro 2016 skončí na lavičke Talianska, pričom však stále oficiálne nepotvrdil, že jeho ďalšie kroky povedú do Londýna, kde by sa mal stať manažérom dosluhujúceho anglického majstra Chelsea. Dohoda bývalého kouča Juventusu Turín s The Blues je takmer hotovou vecou, svoj názor na pripravované spojenie vyjadril aj legendárny taliansky futbalista Alessandro Del Piero.
 
Jeden z najpopulárnejších futbalistov Starej Dámy v histórii v rozhovore pre Fox Sports povedal: „Premier League je pre Conteho ideálna súťaž. Základným problémom však bude, či dokáže pretransformovať svoje myšlienky, pretože chápanie futbalu v Taliansku a Španielsku je rozdielne.“  Del Piero ďalej dodal, že jazyková bariéra pre Conteho problémom nebude, pretože angličtinu ovláda už dnes.
 
Bývalý ťahúň Zebier si myslí, že ex- kormidelník Juventusu Turín bude v Anglicku úspešný, rovnako, ako bol úspešný v Serii A, kde sa stal s čierno- bielymi majstrom. Samotný Conte sa otázkam o Chelsea zatiaľ vyhýba a apeluje, že jeho hlavným cieľom je aktuálne úspešne absolvovať blížiace sa francúzske Euro 2016 s talianskou reprezentáciou.