Main Content

Zinedine Zidane vyslal v El Clásicu jasný signál

nedeľa, 3. apríl 2016 10:48 | Autor: Jakub Vaverka

Zinedine Zidane vyslal v El Clásicu jasný signál
Zinedine Zidane vyslal v El Clásicu jasný signál | zdroj: © TASR

Real Madrid včera absolvoval úspešné El Clásico, v ktorom zvíťazil na horúcej pôde v Barcelone 2:1 a dokázal, že v závere ročníka sa zlepšuje. Tréner Zinedine Zidane vyslal počas zápasu hneď dvakrát signál, ktorý jasne načrtáva, akým smerom sa bude Biely Balet v nasledujúcom období uberať.

Biely Balet dobyl barcelonský Camp Nou, čomu sa priamo na štadióne prizeralo vyše 99 200 fanúšikov. Madridčania prehrávali po presnom zásahu domáceho stopéra Gerarda Piquého, no exportným gólom vyrovnal Francúz Karim Benzema a v závere zápasu, keď už Los Blancos dohrávali bez vylúčeného kapitána Ramosa, stanovil konečný výsledok hviezdny portugalský bombardér Cristiano Ronaldo.
 
Merengues strácajú na vedúcu Barcelonu stále sedem bodov a majstrovský titul je nedohľadne, no včerajšie víťazstvo je pre klub z hlavného mesta veľmi dôležitým výsledkom. Navyše, francúzsky tréner Zinedine Zidane umlčal kritikov, ktorí tvrdili, že nemá dostatočné skúsenosti na to, aby viedol tím, akým Real je. Legendárny „Zizou“ vyslal počas El Clásica dvakrát jasný signál o tom, akú filozofiu sa pokúsi počas najbližších mesiacov (možno rokov) vtlačiť na Santiago Bernabeu.
 
Už pred úvodným hvizdom niekoľko fanúšikov prekvapilo, že na lavičke ostali Isco a Jamés Rodriguez. Dvaja hviezdni hráči, o ktorých budúcnosti sa vo veľkom špekuluje. Zidane sa rozhodol v zápase dvakrát striedať, no na ihrisko neposlal ani jedného z menovanej dvojice hráčov. Práve naopak, Francúz sa rozhodol dať šancu klubovým odchovancom Jesému Rodriguezovi a Lucasovi Vazquezovi. Dvom futbalistom, ktorí majú najlepšie roky kariéry ešte pred sebou a skúseností s veľkými zápasmi minimálne.
 
Tréner Realu Madrid tak jasne potvrdil, že keď sa bude mať rozhodnúť medzi predraženou hviezdou, ktorá má neistú výkonnosť a  nemenej kvalitným domácim odchovancom s o niečom neznámejším menom, rozhodne sa dať šancu domácemu hráčovi. Taktiež je stále jasnejšie, že minimálne jeden z dvojice Isco- Jamés sa po sezóne definitívne s kádrom Merengues rozlúči.