Main Content

Hviezdny Harry Kane z Tottenhamu Hotspur prepísal historické tabuľky

nedeľa, 3. apríl 2016 10:35 | Autor: Jakub Vaverka

Hviezdny Harry Kane z Tottenhamu Hotspur prepísal historické tabuľky
Hviezdny Harry Kane z Tottenhamu Hotspur prepísal historické tabuľky | zdroj: © TASR

Anglický reprezentant Harry Kane zažíva spolu s celým londýnskym Tottenhamom perfektný ročník. Práve vďaka vysokému zakončovateľovi sú Kohúti v záverečnej časti sezóny v reálnom boji o titul a o miestenku do Ligy majstrov.

Včera sa v šlágri kola Premier League medzi Liverpoolom a Tottenhamom zrodil nerozhodný výsledok 1:1. Za domácich otváral skóre Brazílčan Coutinho, za hostí kontroval Harry Kane. Pre anglického strelca, ktorý bol pred pár rokmi iba lavičkovým hráčom Leicestru City v nižších súťažiach, to bol už 22.ligový presný zásah v prebiehajúcom ročníku. Kane pomohol Kohútom k cennému bodu a upevnil si vedúcu pozíciu v boji o najlepšieho strelca Premier League.
 
Aktuálne najväčšia hviezda Spurs však prepísala rekord, o ktorom informuje portál 101greatgoals.com. Ešte žiadnemu hráčovi z White Hart Line sa totiž v jednom ročníku nepodarilo skórovať 22 gólov v Premier League. Doteraz sa o prvenstvo delili waleský rýchlik Gareth Bale, ktorý už oblieka dres španielskeho Realu Madrid a legendárny Teddy Sheringham. Obom sa podarilo dať v jednej ligovej sezóne maximálne 21 gólov.
 
Harry Kane sa v prebiehajúcom ročníku naozaj baví futbalom a nie je tajomstvom, že sa o jeho služby zaujímajú viaceré európske veľkokluby. Kouč Kohútov Mauricio Pochettino však akékoľvek špekulácie s možným odchodom svojho strelca odmieta. Navyše, Kohúti si zrejme v nasledujúcej sezóne zahrajú v prestížnej Lige majstrov, a teda o dôvod viac, aby Kane v Londýne ostal.