Main Content

Dopingový škandál v Premier League: Dopovali hráči veľkoklubov?

nedeľa, 3. apríl 2016 10:20 | Autor: Jakub Vaverka

Dopingový škandál v Premier League: Dopovali hráči veľkoklubov?
Dopingový škandál v Premier League: Dopovali hráči veľkoklubov? | zdroj: © TASR

Koniec aktuálneho týždňa je v Anglicku v znamení vznikajúcej dopingovej kauzy. Nemenovaný doktor tvrdí, že uňho dopovalo 150 vrcholových športovcov, pričom má isť aj o futbalistov z ostro sledovanej Premier League.

Dnešné ráno rozvírili hladinu diskusií britské novinyThe Sunday Times, ktoré hneď na svojej titulnej strane informujú o veľkom dopingovom škandále. Britský doktor totiž tvrdí, že uňho dopovalo až 150 vrcholových športovcov, medzi ktorými sú futbalisti Premier League, reprezentant v krikete, britskí cyklisti z Tour de France, tenisoví hráči či boxerský šampión.
 
Britskí novinári tvrdia, že z prostredia futbalistov má isť o hráčov druholigového Birminghamu City, no namočení sú aj členovia tímov úradujúceho majstra Chelsea, londýnskeho Arsenalu či aktuálneho lídra ligy Leicestru City.
 
Podľa zverejnených informácií je aktuálne nejasné, o akých konkrétnych futbalistov sa jedná, dokonca nie je isté, či ide o pravdivé informácie. Mená Chelsea, Leicestru a Arsenalu sa však už s dopingovou kauzou spojili a ak sa ukáže, že ide o výmysly bulváru, spomínaný plátok môže mať veľké právne problémy.
 
Viac svetla do celého prípadu podľa všetkého prinesie nasledujúci týždeň, no treba dodať, že obrovský dopingový škandál by anglickému futbalu a športu celkovo veľmi uškodil, pričom The Blues, The Foxes, The Gunners či Birmingham City by sa dostali do obrovských problémov.