Main Content

Ktorí hráči môžu v lete prepísať prestupovú históriu?

sobota, 2. apríl 2016 15:35 | Autor: Jakub Vaverka

Ktorí hráči môžu v lete prepísať prestupovú históriu?
Ktorí hráči môžu v lete prepísať prestupovú históriu? | zdroj: © TASR

Aktuálna sezóna pomaly končí a svetové veľkokluby sa už pripravujú na horúce prestupové leto. V hre o zmenu dresu je hneď niekoľko prvotriednych futbalistov, ktorí by mohli svojím prípadným transferom prepísať historické tabuľky.

Španielsky portál Fichajes.net prišiel so zoznamom futbalistov, ktorých budúcnosť je viac či menej otázna, avšak ich spoločným faktorom je možnosť letnej zmeny dresu. Španielski novinári vybrali šesticu futbalistov, ktorí majú kvality a športové meno na to, aby dokázali prepísať aktuálne historické prestupové tabuľky.

Prvým menovaným je Portugalčan Cristiano Ronaldo, ktorý je s Garethom Baleom najdrahším futbalistom histórie. Pokračovanie CR7 v drese Realu Madrid nemusí byť také jednoznačné, ako si verejnosť myslí. Portugalca dlhodobo lanári Manchester United a PSG, interes bol aj z Ameriky. K odchodu rodáka z ostrova Madeira by mohol prispieť aj zlý vzťah s prezidentom klubu Florentinom Perezom.

Druhým hráčom na zozname je Jamés Rodriguez. Hrdina Kolumbie z MS 2014 je spájaný s koncom v Reale Madrid už dlhé týždne, jeho dni v španielskej metropole sú podľa všetkého zrátané. O Jamésa je veľký interes predovšetkým v anglickej Premier League. Horúcim prestupovým artiklom by mal byť aj Paul Pogba z Juventusu Turín, na ktorého sú upriamené pohľady FC Barcelona, Realu Madrid, Chelsea či Manchestru City.

Fichajes.net spomína aj Neymara, ktorého chcú získať oba manchesterské tímy, PSG či Real Madrid, no odchod barcelonského kanoniera z Camp Nou je veľmi málo pravdepodobný. Historické tabuľky by mohli prepísať taktiež hráči nemeckej Bundesligy, Pierre Emerick Aubameyang z Borussie Dortmund a Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov. O oboch je veľký záujem v Reale Madrid a ponuky majú aj z anglickej Premier League.