Main Content

Motivácia Realu Madrid pred El Clásicom? Gerard Piqué

sobota, 2. apríl 2016 15:33 | Autor: Jakub Vaverka

Motivácia Realu Madrid pred El Clásicom? Gerard Piqué
Motivácia Realu Madrid pred El Clásicom? Gerard Piqué | zdroj: © TASR

Dnes je v španielskej Primera División na programe slávne El Clásico. FC Barcelona vyzve o 20:30 na vypredanom Camp Nou nenávideného rivala Real Madrid. Oba tímy delí v tabuľke priepastných desať bodov, avšak najsledovanejší zápas na svete bude aj napriek tomu plný napätia.

Ako pred pár dňami povedal kapitán FC Barcelona Andrés Iniesta, El Clásico v posledných rokoch nie len futbalovým zápasom. Duely medzi Blaugranas a Los Blancos sú plné nenávisti, tvrdých zákrokov, napätia, nafilmovaných pádov a neľútostných súbojov. Dnes čaká na oboch súperov 231.vzájomný zápas, Barcelona navyše ťahá 39- zápasovú sériu bez prehry a proti Realu ju môžu Katalánci navýšiť na rovnú štyridsiatku.

Španielsky denník MARCA, ktorý má zmapovanú situáciu predovšetkým v Reale Madrid, prišiel s bizarnou správou, podľa ktorej majú Merengues pred zápasom v katalánskej metropole nezvyčajnú motiváciu. Španielski novinári informujú, že lajtmotívom dnešného duelu bude snaha madridských hráčov umlčať stopéra FC Barcelona Gerarda Piquého.

Piqué sa netají tým, že mu Biely Balet leží v žalúdku a vždy keď má príležitosť, tak si do večného rivala rypne v rozhovore, respektíve na sociálnych sieťach. Na Twitteri či Facebooku sa stredný obranca španielskeho majstra neraz radoval z porážok kráľovského veľkoklubu. V kádri Realu majú údajne „ťažké srdce“ na GP3 predovšetkým Alvaro Arbeloa, Cristiano Ronaldo a Sergio Ramos. Celý tím Pusiniek sa vraj pokúsi domácemu stopérovi dnešný duel čo najviac znepríjemniť. Či ide o pravdivé informácie je otázne, no stopercentne isté je, že dnes to bude v Katalánsku veľké futbalové meranie síl.