Main Content

Tri veľké mená môžu v lete opustiť Manchester United

štvrtok, 31. marec 2016 11:07 | Autor: Timotej Gašper

Tri veľké mená môžu v lete opustiť Manchester United
Tri veľké mená môžu v lete opustiť Manchester United | zdroj: © TASR

Či už za kormidlom klubu ostane Louis van Gaal, alebo sa „Red Devils“ ujme niekto iný, na Old Trafforde sa očakáva veľké letné upratovanie. Rázne rozhodnutia klubu by mali znamenať koniec pre rovno troch hráčov United, píše britský TheSun.

Síce Memphis Depay nestrávil na štadióne Old Trafford ani rok, no jeho aktuálna forma neodpovedá vyhláseniam spred minulého leta, kedy ho v klube odvážne menovali „novým Ronaldom“. Sedem gólov a deväť asistencií v 39 dueloch je podstatne menej, ako sa očakávalo. Po neúspechu Di Máriu hľadali „Red Devils“ nového ťahúňa na kraj zálohy, no ani „lietajúci Holanďan“ klub z Manchestru nespasil. Na holandského reprezentanta bola samozrejme znesená silná vlna kritiky, pretože očakávania boli možno až privysoké.

Hlavu pod klubovou gilotínou však nemá len Memphis. V útrobách „Divadla snov“ sa čoraz viac šepká o možnom odchode argentínskeho defenzívneho univerzála, Marcosa Roja. Rýchlonohý obranca odohral aj kvôli zraneniam v Premier League počas tejto sezóny len slabých desať stretnutí, no po van Gaalovych hráčskych kolotočoch mu nepatrí ani miesto v základnej zostave. Rojo má ale stále len 26 rokov, no problémom by mohla byť aj jeho juhoamerická povaha, ktorú Marcos v Anglicku už neraz potvrdil.

Čo však pre fanúšikov United môže byť najväčšie prekvapenie, je očakávaný koniec Phila Jonesa. The Sun potvrdil, že anglický stopér má viacero veľmi zaujímavých ponúk nielen z Británie. Jonesa taktiež trápi séria zranení, ktorá trvá aj v týchto dňoch. Maródka a výpadok formy zapríčinili, že Phil odohral v domácej súťaži rovnaký počet zápasov ako Marcos Rojo, čiže desať. Jones sa tiež neveľmi dobre zžil s trénerom van Gaalom, ktorého odchod by mohol byť jednou z možností, ako opäť nakopnúť kariéru v Manchestri United. Dvadsaťštyri ročný obranca však okrem klubových nejasností musí riešiť aj tie reprezentačné, pretože ak sa nedokáže vrátiť do formy a doliečiť zranenia, poletí výber Albionu do Francúzska bez neho.