Main Content

Mladá hviezda Manchestru United na lane PSG. Možno aj súčasťou veľkej výmeny

streda, 30. marec 2016 09:49 | Autor: Timotej Gašper

Mladá hviezda Manchestru United na lane PSG. Možno aj súčasťou veľkej výmeny
Mladá hviezda Manchestru United na lane PSG. Možno aj súčasťou veľkej výmeny | zdroj: © TASR

Už istý francúzsky majster si pomaly začína vyberať svoje letné posily a podľa portálu Le 10 Sport sa klub spod Eiffelovky chystá nákupom z Anglicka rozšíriť počet francúzskych reprezentantov vo svojom kádri.

Aj keď je Anthony Martial na Britských ostrovoch len prvú sezónu, už počas nasledujúceho leta môže prísť k jeho odchodu. Dvadsaťročný útočník sa v lete 2015 stal najdrahším teenagerom futbalovej histórie, keď prestúpil z AS Monako do manchesterského Divadla snov za astronomických 50 miliónov eur.

Martial sa v drese „Red Devils“ začal presadzovať hneď od začiatku a svojimi výkonmi umlčal všetkých kritikov, ktorí ho odpisovali. V 39 zápasoch sa podieľal na 18 góloch svojho klubu a pomaly si získava aj priazeň mierne náročných fanúšikov Červených diablov. Francúzska rozprávka z Old Trafford môže však skončiť tak rýchlo, ako aj začala.

Rok 2015 bol pre Martiala prevratný, pretože okrem veľkého prestupu do Manchestru United si prvýkrát obliekol aj najvzácnejší dres a za reprezentáciu dovedna odohral sedem stretnutí. Zatiaľ čo na prvý gól v národnom tíme ešte stále čaká, v United je so siedmimi gólmi najlepším ligovým strelcom klubu.

Parížske Saint-Germain v lete čakajú mierne zmeny kádra a to hlavne v útoku, keďže sa očakáva odchod ako Zlatana Ibrahimoviča, tak aj Edinsona Cavaniho. Práve druhý menovaný by mohol slúžiť ako súčasť ponuky za francúzsku hviezdičku, ktorú si vedenie „Red Devils“ určite len tak zadarmo nedá.

Aktuálna trhová cena produktu akadémie Lyonu je 30 miliónov eur, no ak by náhodou došlo k jeho letnému prestupu, Paríž by si podľa Le 10 Sport musel pripraviť minimálne dvojnásobok tejto sumy.

Zdroj: 101greatgoals.com