Main Content

V Clevelande to vraj trochu škrípe. LeBron nemyslí na nič iné, než titul

streda, 30. marec 2016 09:35 | Autor: De Fa

LeBron James
LeBron James | zdroj: © TASR

Cleveland Cavaliers momentálne prežíva menšie herné trápenie. Zo siedmych posledných zápasov dokázali vyhrať len štyri. Fanúšikovia sú znepokojení, veď play-off je za dverami a v mužstve to vraj škrípe.

Do médií sa dostávajú informácie, že to medzi hviezdami tímu nie je úplne O.K. a že veľká trojka Clevelandu nie je vlastne trojka. Inak povedané, akoby bol jeden hráč takpovediac „navyše“. LeBron James je momentálne tvárou tejto organizácie a práve on garantoval všetkým, že jeho tím je pripravený.

Cítim, že sme pripravení vydať sa na cestu za titulom,“ povedal LeBron sobotu ráno pred tréningom svojho tímu v Medison Square Garden, kde odohrali večný zápas proti domácim Knicks. „Verím tomuto tímu a viem, že sme schopní zabojovať o titul. To je jediné o čo môžete žiadať.

Úprimne, LeBron James vie čo má povedať do médií, aby svoj tím podržal a začal ich v hlavách pripravovať na nedokončenú misiu, ktorú má v Clevelande rozrobenú. Z tohto pohľadu určite nikto neočakával od Jamesa, že by povedal niečo iné. Faktom je, že Cavaliers sú prvý vo východnej  konferencii a s veľkou pravdepodobnosťou prekonajú 53 víťazstiev, ktoré zaznamenali minulú sezónu - plus James svoj tím dokázal päť krát v rade dostať do Finále NBA.

Keď tento tím porovnáme s tímom z minulého roka, kedy sa dokázali prebojovať do finále, tak treba poznamenať, že na papieri je určite silnejší. Cleveland Cavaliers si prakticky udržali rovnako silný káder a pribrali zopár veteránov (Richard Jefferson, Mo Williams). No a to najdôležitejšie, Kevin Love a Kyrie Irving sú fit a pripravení pomôcť svojmu kráľovi k nesmrteľnému prvému titulu pre Cavaliers.

Takže je samozrejme, že sa LeBron James cíti dobre...

Avšak každá minca ma dve strany. Je tu aj tá temnejšia, ktorá takpovediac nedáva zmysel. Spomeniem len zopár útržkov, nech viete o čom hovorím. Začalo to podivnými komentármi na Twitterovom účte Jamesa, ktoré vyvolávali otázniky o jeho oddanosti tímu a viere k organizácii Cavaliers. To malo za následok promptné separátne rozhovory medzi štyrmi očami najprv s trénerom Tyronne Lueom a potom s generálnym manažérom Davidom Griffinom. Všetko zaklincoval výkon Jamesa proti Brooklynu Nets, jednému z najhorších tímov ligy. Na jednu stranu 30 bodov, no v konečnom dôsledku prehra jeho tímu a 0 bodov v rozhodujúcej štvrtine. K tomu všetkému len neveriacke krútenie hlavou nad výkonmi jeho spoluhráčov, všetko sprevádzané minimom energie niečo zmeniť. Ale aj keby sme nebrali posledný zápas s Brooklynom v úvahu - nikto nevidí do hlavy toho druhého. Držme sa faktov a nie subjektívnych názorov.

Takže faktom je, že Warriors hrajú historickú sezónu a Spurs sú druhým tímom na západe len s 11 prehrami. O desať prehier menej ako tím Clevelandu.

Priznám sa, že som sa ešte nestačil poriadne zamýšľať nad minulým rokom,“ hovorí James. „Myslím si, že je to na škodu rozmýšľať nad tým, čo sa vtedy stalo. Môj úmysel teraz je, aby som týchto chalanov pripravil na dlhú cestu v nádstavbovej časti sezóny. Samozrejme zostáva ešte dohrať základnú časť a nechcem týchto posledných 8 zápasov nejako preskákať. Treba to využiť na to, aby sme sa stále zlepšovali. Moja úloha je však aj nastaviť celý tím na dlhú cestu. JA VIEM, že máme tú silu a musíme len ísť a dokázať to.

Zvážte teda sami všetky pre a proti. Cleveland je samozrejme jasným kandidátom na postup do finále NBA. Stále ešte platí pravidlo, že cez východ sa ide do finále ľahšie. No bude to chcieť naozaj vytiahnuť nejaké naozaj dobre skryté zbrane proti doslova nabitým tímom zo západnej konferencie.