Main Content

Bojovať o play-off, alebo ísť na operáciu? Butler cíti, že nie je ako predtým

streda, 30. marec 2016 09:26 | Autor: De Fa

Bojovať o play-off, alebo ísť na operáciu? Butler cíti, že nie je ako predtým
Bojovať o play-off, alebo ísť na operáciu? Butler cíti, že nie je ako predtým | zdroj: © TASR

Hviezda basketbalového tímu Chicago Bulls – Jimmy Butler hrá aj napriek tomu, že má zranené koleno. Je to nepríjemná vec, no on sa odmieta o tom baviť a používať to ako ospravedlnenie pre svoje nedávne kolísavé výkony na palubovke.

Po nedávnej prehre nad nevýrazným tímom New York Knicks sám hráč priznal, že už nie je tým hráčom, ako zo začiatku sezóny. Podľa nedávnej správy od reportéra Joe Cowleya pre Chicago Sun-Times, sa chystá Jimmy Butler na operáciu, hneď ako sa pre neho sezóna skončí.

Odvolávajúci sa na zdroj blízky hráčovi, Butler povedal, že rozmýšľal aj nad možnosťou prieskumného chirurgického zákroku po tom, čo sa blížil koniec základnej časti. Keď sa ho na to novinári pýtali, snažil sa najprv popierať takú možnosť, no nakoniec priznal, že to bola jedna z možností, ktoré zvažoval. „Možno. Dúfam že to nebude potrebné,“ povedal pre Sun-Times. „Je moje koleno to isté ako pred zranením? Nie. Ale ja chcem hrať. No občas mám pocit, že skôr ubližujem svojmu tímu ako pomáham. To ma najviac ubíja, pretože cítim, že nie som ten istý hráč. Naozaj neviem, či v tom kolene je niečo naozaj zlé, ale v poriadku to určite nie je. Ale budem v poriadku. Musím len prísť na to, ako pomôcť tímu vyhrávať aj s týmto zranením. To je jediné na čom mi záleží.

Po tom, čo Butler navštívil so svojim zranením na Floride uznávaného odborníka Dr. Jamesa Andrewsa odohral sedem zápasov. Jeho priemery šli dole – 14.6 bodov na zápas pri 38% úspešnosti streľby. Je očividné, že po tejto návšteve to nebol on a celkovo hra Chicaga Bulls sa zmenila. Po nečakaných nedávnych prehrách sa ocitli na deviatej priečke na východe. Indiana je 2.0 zápasu pred nimi na ôsmom mieste. Zostáva odohrať len 10 zápasov do konca základnej časti a stále bojujú o play-off. Chicago si to veru vôbec nezľahčuje. Butlerov spoluhráč Taj Gibson sa vyjadril pre Chicago Tribute, že ešte nikdy nebol tak frustrovaný a nahnevaný.

Je to pochopiteľné, keď sa pozrieme na ten talent čo majú Chicago Bulls v tíme – Rose, Butler, Gasol, Gibson, Mirotič, Noah, Snell McDermott či Portis. V prípade Butlera je však viac otázok, ktoré si musia či hráč alebo vedenie zodpovedať.

Jimmy Butler je jeden z vychádzajúcich hviezd ligy. Po Derrickovi Roseovi veľmi prirodzene prevzal vodcovskú úlohu v tíme a stal sa aj ťahúňom a srdcom tímu. Je naozaj adekvátne riskovať to, aby sa jeho zranenie v kolene ešte viac zhoršilo? Určite vieme, ako môžu zrnenia pribrzdiť hráčov jeho kalibru. Nemusíme chodiť ďaleko a Derrick Rose je toho jasným príkladom.

Ďalším otáznikom je, či sa oplatí všetko toto podstúpiť a v prípade, že sa to nezmení byť limitovaný svojim výkonom proti jednotke vo Východnej konferencii (Cavaliers alebo Raptors). Je síce vecou prestíže bojovať v play-off a pre majiteľov tímov je to priorita /pretože biznis..../, ale môže to mať následky a ovplyvniť tak budúcnosť tímu.

Budeme preto naozaj zvedaví, ako sa táto situácia s hráčom a klubom skončí. Základná časť sa blíži ku koncu a možno sa vyjasnia aspoň nejaké otázniky, ktoré sme už načrtli. Butler dnešným víťazným košom 4 sekundy pred koncom zápasu s Indianou však naznačil, že Bulls to ešte s play-off nevzdali.