Main Content

Bude mať barcelonský Camp Nou nový názov?

piatok, 25. marec 2016 10:41 | Autor: Jakub Vaverka

Camp Nou, FC Barcelona
Camp Nou, FC Barcelona | zdroj: © TASR

Včerajšie úmrtie holandskej futbalovej legendy Johana Cruyffa otriaslo futbalovým svetom. Enormne zasiahlo hlavne fanúšikov FC Barcelona, ktorí sa okamžite pustili do aktivity, ktorá môže ovplyvniť budúcnosť FCB.

Štvrtkové ráno bolo pre futbalový svet smutné, dozvedeli sme sa, že po ťažkom boji s rakovinou skonal Johan Cruyff. Legendárny Holanďan, ktorý ovplyvnil futbal navždy, patril medzi najväčšie osobnosti histórie tejto hry. Výraznú brázdu vyryl predovšetkým v metropole Katalánska. Práve vďaka nemu začali Katalánci hrať „totálny futbal“ založený na veľkom počte krátkych prihrávok s vysokým percentom útočiacich futbalistov.

Cruyff, ktorý nastupoval s číslom 14 sa aj roky po skončení kariéry tešil obrovskej podpore a rešpektu zo strany fanúšikov Blaugranas. DreamTeamFC prináša informácie, podľa ktorých podporovatelia Kataláncov začali so spisovaním petície, aby stánok Barcelony Camp Nou niesol meno práve po Johanovi Cruyffovi.

Na sociálnych sieťach sa objavilo veľké množstvo príspevkov s označením #estadijohancruyff, všetky s rovnakým cieľom. Fanúšikovia FC Barcelona by si priali, aby Camp Nou, ktorý v najbližších rokoch prejde značnou rekonštrukciou, dostal nový názov. Nie po sponzoroch, ako sa pred časom špekulovalo, ale po mužovi, ktorý zmenil filozofiu FC. Aktuálne najväčší štadión v Európe by sa volal Estadi Johan Cruyff. Keď prehral boj s rakovinou bývalý hráč a tréner FC Barcelona Tito Vilanova, jeho meno dostalo tréningové centrum Blaugranas, dočká sa podobnej pocty aj Johan Cruyff?