Main Content

Defenzívne alternatívy FC Barcelona na leto 2016

piatok, 25. marec 2016 10:31 | Autor: Jakub Vaverka

Defenzívne alternatívy FC Barcelona na leto 2016
Defenzívne alternatívy FC Barcelona na leto 2016 | zdroj: © TASR

Ak má aktuálny barcelonský tím niekde slabinu, je to v defenzíve. Katalánci v niekoľkých zápasoch v tejto sezóne doplatili na chyby svojich obrancov, čo je jedným z dôvodov, prečo sa obzerajú po posilách do obrannej formácie.

Vedenie FC Barcelona by chcelo po konci prebiehajúceho ročníka priviesť francúzskeho stopéra Aymericka Laporteho, ktorý predvádza v aktuálnej ročníku vynikajúce výkony v drese baskického Athleticu Bilbao. O Laporteho však majú veľký interes prakticky všetky európske veľkokluby, spomína sa Real Madrid a veľkým hráčom v tejto prestupovej hre by mal byť Manchester City. Sky Blues sú podľa španielskych médií najväčším favoritom na získanie talentovaného Francúza s baskickými koreňmi.

Sport.es prišiel s informáciami, podľa ktorých Barcelona ráta s neúspechom v boji o Laporteho, preto pripravuje ďalšie alternatívy. Ak sa úradujúcemu víťazovi Champions League nepodarí obrancu Athleticu Bilbao získať, na Camp Nou by mohol prísť jeden z dvojice Mateo Musacchio – Marquinhos. O oboch spomínaných stopérov sa už Blaugranas pokúšali v minulosti, no neslávili úspech.

Marquinhos je pod drobnohľadom katalánskeho giganta už dlhšie obdobie, no Brazílčan, ktorý môže hrať v obrane na viacerých postoch, nebol PSG uvoľnený. Parížania primárne v defenzíve rátajú s inými menami, no Marquinhosa pustiť nechcú, práve kvôli jeho univerzálnosti. Mateo Musacchio má 25 rokov a je jednou z najväčších opôr španielskeho Villarrealu, vedenie Barcelony má jeho výkony zmapované zo zápasov španielskej najvyššej súťaže. Ak Barca v lete privedie nového obrancu, s veľkou pravdepodobnosťou sa bude jednať práve o jedného zo spomínanej trojice.