Main Content

Mladá kanadská hviezda opäť v problémoch. Po novom zaspal na tréning

štvrtok, 24. marec 2016 11:27 | Autor: Dávid Lech

Mladá kanadská hviezda opäť v problémoch. Po novom zaspal na tréning
Mladá kanadská hviezda opäť v problémoch. Po novom zaspal na tréning | zdroj: © TASR

Všetko nasvedčovalo tomu, že vzťahy medzi Jonathanom Drouinom a Tampou Bay Lightning sa pomaly dostávajú do normálu. Všetko ale zmenil ďalší prešľap kanadskej mladej hviezdičky.

V novembri prostredníctvom agenta požiadal Jonathan Drouin vedenie klubu o výmenu. V januári sa celá „aféra“ prevalila a zmedializovala. Po konci prestupového obdobia sa ale Drouin nového klubu nedočkal. Mladý Kanaďan si niekoľkými rozhodnutiami a vyjadreniami v médiach výrazne naštrbil vzťah s generálnym manažérom svojho zamestnávateľa Steveom Yzermanom.

V marci sa Drouin rozhodol ustúpiť, znovu si obliekol dres farmy Tampy Bay Lightning v AHL a vo farbách Syracuse Crunch pozbieral po návrate na ľad v 6 zápasoch rovnaký počet bodov (5+1). Hra draftovej trojky z roku 2013 sa Yzermanovi páčila.

Jonathan hral svoje prvé tri zápasy po návrate v piatok, sobotu a nedeľu. Nezúčastnil som sa síce zápasov, ale sledoval som ich na stránke AHL. Myslím, že vzhľadom k jeho dlhej pauze bola jeho výkonnosť dobrá,“cituje  thescore.com  muža, ktorý v januári svojho hráča suspendoval po tom, čo odmietol nastúpiť za farmu floridského tímu.

Drouin napokon po svojom kajúcom návrate v drese Syracuse žiačil a už už sa schyľovalo k jeho comebacku do NHL, čo potvrdil aj samotný Yzerman: „Plánom bolo, že sa rozohrá v AHL a vráti sa späť. Takže v súčasnej situácii, ak to bude pre náš tím prínosom, tak ho v správnej chvíli povoláme do prvého tímu. Je to veľmi pravdepodobné,“ dodal vtedy Yzerman.

Situácia sa ale opäť obrátila. Na vine je opäť 20-ročný mladík. Ten sa totiž nedostavil na ranný tréning svojho farmárskeho tímu. Podľa oficiálnych vyjadrení klubu mal Drouin problémy s budíkom. Meškanie, či dokonca vynechanie tréningu, je ale v profesionálnom hokejovom svete doslova neakceptovateľné.

Drouin bol klubom suspendovaný na jeden zápas a možno očakávať, že generálny manažér Steve Yzerman mu jeho ďalší prešľap v organizácii „Bolts“ dá opäť poriadne vyžrať.