Main Content

Na začiatku sezóny v kabíne len potichu ,,mrmlal''. Teraz je Marinčin úplne iný človek

streda, 23. marec 2016 14:51 | Autor: Martin Gregor

Na začiatku sezóny v kabíne len potichu ,,mrmlal''. Teraz je Marinčin úplne iný človek
Na začiatku sezóny v kabíne len potichu ,,mrmlal''. Teraz je Marinčin úplne iný človek | zdroj: © TASR

Cítim sa sebavedomo, cituje slová Martina Marinčina portál National Post. Slovenský obranca sa počas sezóny zjavne zmenil, veľký rozdiel z neho cítiť aj v kabíne.

Článok na stránke nationalpost.com začína tým, ako Morgan Rielly, Marinčinov terajší spoluhráč z prvej formácie Toronta, spomína, ako si slovenského „obra” všimol už keď pôsobil v juniorskej WHL.

,,V juniorskej lige pôsobil naozaj veľko. Mal šikovné ruky a výborne korčuľoval,” cituje Riellyho zámorský portál. ,,Vedel dobre korčuľovať, bol veľký, mal dobrú strelu. Najlepší bol v práci s hokejkou a v schopnosti presne prihrávať. Určite bol jedným z najlepších obrancov v lige. Bez diskusie,“ dodáva.

Dnes 22-ročný Kanaďan bol vybraný z 5. miesta prvého kola Torontom, na Marinčina (24) prišla rada v druhom kole z celkovej 46. pozície, z ktorej si ho vybral Edmonton. Teraz, štyri roky od draftu, tvoria najlepší defenzívny pár v kanadskom klube.

,,Cítim sa výborne, pretože hrám dostatok minút,“ priznal Martin Marinčin po zápase s Calgary, v ktorom Maple Leafs vyhrali 5-2. Slovák si pripísal plusový bod už v piatom zápase v rade. Okrem toho predviedol aj výborný defenzívny zákrok v bránkovisku (na videu nižšie).

Veľkú poklonu Marinčinovi vzdal tréner Mike Babcock, ktorý si ho všíma čoraz viac: ,,Vedel som, že to príde. Ako rok pokračoval, bol lepší a lepší. Teraz vyzerá ako naozaj výborný hráč. Výborne korčuľuje, bráni, pohybuje sa s pukom...“

Zmenu na slovenskom obrancovi vidieť aj v kabíne. ,,Na začiatku sezóny, keď ste mu povedali 'Ahoj', len si niečo potichu zamrmlal. Teraz, keď sa naňho pozriem, povie: ,Ahoj Mike, ako sa máš?',” poukazuje slávny tréner na pozitívnu zmenu v jeho správaní.

Sebavedomie je v hokeji očividne veľmi dôležité. Práve to častokrát tvorí deliacu čiaru medzi úspešným hokejistom a priemerným. ,,Chcem, aby to tak zostalo,“ dodáva k tomu skromný rodák z Košíc, s ktorým počíta tréner slovenskej reprezentácie Zdeno Cíger na blížiacom sa svetovom šampionáte.