Main Content

Guardiola vie, koho chce do Manchestru so sebou

streda, 23. marec 2016 13:43 | Autor: Timotej Gašper

Guardiola vie, koho chce do Manchestru so sebou
Guardiola vie, koho chce do Manchestru so sebou | zdroj: © TASR

Britský The Guardian prišiel v minulých dňoch so správou, podľa ktorej sa španielsky tréner rozhodol, ktorú z hviezd Bayernu Mníchov si plánuje vziať do nového pôsobiska so sebou.

Keď sa Pep Guardiola v lete 2013 ujal Bayernu, jeho jedinou vysnenou posilou bol mladý Španiel, ktorý dovtedy obliekal dres FC Barcelona. Thiago Alcantara sa v Bayerne uchytil rýchlo a začal podávať radu perfektných výkonov. Počas troch rokov sa z mladého ucha stal prvotriedny playmaker a v Anglicku sa vo veľkom špekuluje, že už je čas na zmenu klubu.

Alcantara mal vždy za chrbtom trénera Guardiolu, ktorý nikdy nepochyboval o jeho kvalitách a vždy ho bránil, preto sa viac menej očakáva, že sa ho Pep bude snažiť vziať so sebou. Thiago však len pred rokom predĺžil svoj kontrakt až do roku 2019 a tým jeho cena výrazne vzrastie, čo však klubu ako je Manchester City určite nebude robiť problém. Španielsky záložník však nevie, či si v zostave „Citizens“ nájde stále miesto, pretože práve na jeho poste sa v dobrom svetle držia mená ako Touré, Fernando či Fernandinho. Odchod najmä prvého menovaného sa začína spomínať čoraz viac a aj to by mohla byť pre Thiaga vstupenka na Etihad Stadium.

Dobrý vzťah trénera Guardiolu a herného mága Alcantaru potvrdil aj Španielov výrok pre klubovú televíziu FC Bayern TV. „Pep je skvelý tréner, dáva do mňa veľkú dôveru a ja doňho tiež, som mu vďačný za moju futbalovú kariéru.“

Odchod Thiaga nebude až tak jednoduchý, keďže Bayern je klub známy tým, že nezvykne predávať hráčov s dlhodobým kontraktom, ak to samozrejme sami nechcú. Očakáva sa, že „The Sky Blues“ začnú poľovačku na hviezdu FCB so sumou 30 miliónov eur, no či sa odhodlá mladý Španiel na prestup do Anglicka, ostáva otázne.

Zdroj: 101greatgoals.com