Main Content

Jágr do Montrealu? Česká legenda to nechce riešiť. Možno ho zajtra zrazí auto, vraví

pondelok, 21. marec 2016 14:55 | Autor: Dávid Lech

Jágr do Montrealu? Česká legenda to nechce riešiť. Možno ho zajtra zrazí auto, vraví
Jágr do Montrealu? Česká legenda to nechce riešiť. Možno ho zajtra zrazí auto, vraví | zdroj: © TASR

Sezóna 2015/2016 je v plnom prúde a na mnohé tímy čakajú náročné boje v play-off. Generálni manažéri klubov NHL sa však už pomaly musia zaoberať aj končiacimi zmluvami svojich hráčov. To sa týka aj Jaromíra Jágra, ktorý o svojej budúcnosti, ako inak, vtipkoval s novinármi.

Vlani sa 44-ročný forward dohodol s Floridou Panthers na ročnom kontrakte v hodnote 3,5 miliónov amerických dolárov. Spojenie legendárneho hokejistu s megatalentovanými mladíkmi z Floridy sa osvedčil. Kam sa bude uberať kariéra Jaromíra Jágra po sezóne je však zatiaľ otázne.

Jágr koniec kariéry ale rázne odmieta. Len nedávno hokejový svet šokoval, že hodlá hrať hokej do 60tky. Tento plán sa zdá byť nereálny, no ak má byť niekto, kto to dokáže, tak pôjde práve o kladenského rodáka, ktorého napriek pokročilému veku vpred ťahá nezdolná vôľa byť neustále lepším a lepším hokejistom.

Jediný spôsob ako byť unavený z hokeja je, že nepracujete dosť tvrdo a budete hrať zápasy a budete strápňovať sám seba. Budete sa cítiť trápne, lebo ostatní budú lepší ako vy. A to len preto, lebo ste toho neurobili dostatočne veľa, aby ste boli pripravení,“ reprodukuje slová českého útočníka portál thehockeynews.com

Aký je teda recept na hokejovú dlhovekosť? „Vždy som chcel dosiahnuť svoje maximum. To je dôvod prečo nikdy nebudem šťastný, lebo je nemožné to dosiahnuť. Je to veľmi vysoký cieľ,“ tvrdí tretí najproduktívnejší hráč histórie NHL (1857 kanadských bodov). Na túto métu zrejme dosiahol práve vďaka tomu, že sa chcel neustále zlepšovať.

Všetko tak nasvedčuje tomu, že vôľa po dosiahnutí svojich limitov – ktoré sa stále posúvajú nahor a sú nekonečné – „prinúti“ Jágra odohrať minimálne ďalšiu sezónu v NHL. V akom klube to bude je ešte otázne. Web thehockeypress.ca prišiel s odvolaním sa na Montreal Gazette so špekuláciou, že Montreal Canadiens by bol pre Jágra dobrou destináciou pre nové pôsobisko.

Samotný hráč ale zatiaľ túto otázku nerieši. „Neviem, čo sa stane – možno ma zajtra zrazí auto a zomriem,“ dodal so štipkou svojského humoru. „Pýtate sa ma rôzne otázky, no ja nemám krištáľovú guľu, aby som to videl,“ nechal sa počuť hokejista, ktorému k pokoreniu druhého najproduktívnejšieho hráča histórie, Marka Messiera, chýba rovných 30 kanadských bodov.