Main Content

Curry chce prekonať rekord Chicaga, Howard má nového agenta a ďalšie novinky z NBA

pondelok, 21. marec 2016 13:41 | Autor: De Fa

Curry chce prekonať rekord Chicaga, Howard má nového agenta a ďalšie novinky z NBA
Curry chce prekonať rekord Chicaga, Howard má nového agenta a ďalšie novinky z NBA | zdroj: © TASR

V NBA sa v priebehu predchádzajúcich dní odohralo viacero zaujímavých vecí, ktoré vám prinášame v tomto prehľadnom súhrne.

Lotyšská senzácia Knicks ako „xxl trojka“ ?!

Dočasný tréner New York Knicks, Kurt Rambis sa nedávno vyjadril, že by si vedel predstaviť svojho zverenca Kristapsa Porzingisa ako Small Forwarda. Rambis pred nedávnom požiadal tohto nováčika, aby šprintoval do útoku hneď po tom, ako súper netrafí kôš, aby mal možnosť naviazať si menších hráčov na seba pod košom. „KP6 bude fenomenálny hráč,“ povedal s presvedčením Rambis. Musíme konštatovať, že je to netypická stratégia, keďže väčšina tímov využíva hráčov typu Porzingis (7-footer a dobrý strelec z diaľky) na to aby robili priestor pod košom a rozťahovali obranu súpera.


Spurs si myslia, že absencia Duncana na ihrisku prospieva Aldridgeovi

LaMarcus Aldridge začal byť oveľa viac agresívny a efektívny strelec po tom, čo na ihrisku absentoval Tim Duncan. Aj po Duncanovom návrate LA pokračoval v skvelých výkonoch. „Je to vec názoru, ale myslím si že je to celkom logické, že by to mohlo s tým súvisieť,“ povedal Gregg Popovich a pokračoval ďalej. „Uvedomil si, že musí spraviť niečo navyše a že to nespraví za neho nikto iný. To podľa mňa ma tiež niečo dočinenie s jeho dobrými výkonmi. Je to taktiež určitý proces, keď si začne zvykať na našu ofenzívu. Dostáva do rúk loptu na miestach, na ktoré nebol zvyknutý. Zároveň to je aj úloha pre mňa, aby som ho dokázal dostať do priestorov a miest, na ktoré bol zvyknutý predtým.“

Curry chce od svojich spoluhráčov, aby prekonali rekord Bulls

Steph Curry čelil otázke novinára, či túži po tom aby jeho tím Golden State Warriors prekonal už takmer dvadsať ročný rekord Chicaga Bulls v počte víťazstiev v základnej časti (p.a. 72). Odpoveď zo strany úradujúceho MVP minulej sezóny znela jednoznačne „To, že sa stále rozpráva o tíme Bulls zo sezóny 95/96 má nejaký dôvod. Takže moja odpoveď znie áno.“ Warriors sú momentálne o jeden zápas lepší ako boli v rovnakej časti sezóny na tom Chicago Bulls vo svojej legendárnej sezóne. Tréner Steve Kerr však na margo toho povedal: „Nemyslím si, že niekto z nás naozaj pozerá na čísla. To je možno aj jeden z dôvodov, prečo máme takú dobrú sezónu. My nevenujeme pozornosť žiadnym veciam, na ktorých v podstate nezáleží.


C.J. McCollum nemyslí na možné ocenenie. Teší ho hlavne, že konečne má miesto v tíme

C.J. je jedným z najpozitívnejších zjavov tejto sezóny v NBA. Hlavným dôvodom je, že je svojmu tímu k dispozícii a vyhýbajú sa mu zranenia. V tejto jeho vydarenej sezóne zatiaľ zaznamenal priemery 20.7 bodov a 4.1 asistencii na zápas. Spolu s Damianom Lillardom tvoria obávanú dvojicu Portlandu TrailBlazers. „Pre mňa ako jednotlivca, je to naozaj dobrý rok,“ hovorí McCollum. „Po tom, čo som bol neustále zranený minulú sezónu, som nedostával ani veľa minút. Nebol som jednoducho zdravý. Raz som bol v rotácii, inokedy zas nie. Hrával som tak 15 minút na zápas. Potom prišiel do tímu Arron Afflalo a z mojich minút bola nula. Občas som len presedel celý zápas na striedačke. Potom nejaké zranenia v tíme zapríčinili, že som dostal opäť šancu a sezónu som ukončil v dobrom svetle. Takže nikto poriadne nevedel, čo odo mňa môžu očakávať. Pravdepodobne si neboli istí, či sa dokážem prispôsobiť novej úlohe. Využil som aj to, že ľudia od nás veľa neočakávali po zmenách v tíme.“ McCollum je favoritom na zisk trofeje pre hráča s najlepším zlepšením oproti predchádzajúcej sezóne (NBA Most Improved Player award). Novinári ho konfrontovali aj s týmto faktom a opýtali sa ho či si myslí, že si túto cenu zaslúži. „Je tu veľa hráčov, ktorí sa túto sezónu zlepšili. Môžete však porovnať moju novú úlohu a ako to ovplyvnilo moju produkciu. Myslím si, že mám oveľa väčšie šance ako ostatní chalani. Individuálne na sebe stále pracujem a bola by to pre mňa česť prijať túto cenu v mene mesta Portland a organizácie Trail Blazers.
 

Dwight Howard má už nového agenta. Zastupoval aj jediného skutočného „Supermana“ v NBA.

Nedávno sme vás informovali, že Dwight Howard dal zbohom dlhoročnému agentovi Danovi Feganovi a jeho organizácii. Netrvalo dlho a Howard si našiel adekvátnu náhradu. Od leta ho bude na trhu voľných hráčov s najväčšou pravdepodobnosťou zastupovať Perry Rogers. Bývalý agent tenisovej legendy Andre Agassiho nemá žiadneho iného klienta z NBA. Zastupuje však aj Shaquille O´Neala. Je to v celku zaujímavé rozhodnutie, keďže práve Shaq a Howard majú dlhotrvajúce spory medzi sebou po tom, čo D-Howard začal využívať na marketingové účely spojenie loga „S“ ako Superman. To viedlo aj k tomu, že Shaq v mnohých svojich televíznych výstupoch zosmiešňoval práve Howarda za použitie „Superman“ ako svoju prezývku.