Main Content

Kobe alebo Duncan? Popovich alebo Jackson? Horry v tom má jasno

nedeľa, 20. marec 2016 10:33 | Autor: De Fa

Kobe alebo Duncan? Popovich alebo Jackson? Horry v tom má jasno
Kobe alebo Duncan? Popovich alebo Jackson? Horry v tom má jasno | zdroj: © TASR

Odohral v NBA šestnásť sezón, vystriedal pritom tri tímy a dokázal získať sedem titulov šampióna. To je popis kariéry Roberta Horryho v jednej vete.

Hráč, ktorý si zahral v dresoch tímov Houston Rockets, San Antonio Spurs a Los Angeles Lakers. Nenápadný hráč, ale pritom tichý zabijak. Pre jeho chladnokrvnosť v kľúčových zápasoch a rozhodujúce strely ho začali prezývať „Big Shot Rob“.

Nedávno dostal dve zaujímavé otázky od reportérky Expres-News. Melissa Rohlin sa tohto vyslúžilého veterána najprv spýtala otázku týkajúcu sa výberu hráča okolo ktorého by radšej začal stavať tím. Vybrať si mohol medzi Kobe Bryantom a Timom Duncanom.

Keďže Robert Horry mal tú príležitosť byť v tímoch s oboma legendami, najprv sa chcel odpovedi na túto otázku diplomaticky vyhnúť a odpovedal slovami: “Mám sa vcítiť do situácie, keď mám vyhrať titul alebo mám len zaplniť miesto na súpiske?!“

Aj napriek tomu, že Kobe aj Timy dokázali za svoju kariéru vyhrať zhodne po päť titulov, Horry by si vybral Tima Duncana ak by mal za úlohu priniesť domov cenu Larry O´Briena. „Nehovorím, že by si nedokázal vyhrať s Kobem. Ale Tim je ten hráč, ktorý dokáže byť tá skala, on je zárukou súdržnosti,“ povedal Horry.

Otázky podobného typu sú veľmi vďačné pre debatu a Robert Horry prispel svojim úprimným názorom. Taktiež nemal problém odpovedať aj na druhú podobnú otázku, len z druhého konca. Druhá otázka reportérky znela, ktorému s jeho bývalých trénerov by dal prednosť --- Gregg Popovich alebo Phil Jackson. „Radšej by som preferoval Popa,“ odpovedal Horry, ktorý hral pod vedením tohto trénera v sezónach 2003 až 2008. „Ak by som to mal vysvetliť, poviem čo je na Popovi to najlepšie. On ťa nikdy nebude preklínať. Zaobchádza s každým v tíme rovnako, či si hráč základnej zostavy alebo dvanásty v tíme. On si všíma, čo všetko nechávaš na tréningoch v telocvični a verí v rodinu. A to presne si, keď hráš v jeho tíme -ste rodina. Občas ťa dokáže zničiť svojimi pripomienkami na tvoj výkon, ale na konci dňa, cítiš že mu na tebe záleží a necháš to tak. Veľa trénerov nevie ako to docieliť, a potom vznikajú tie zlé vzťahy medzi hráčom a trénerom na dlhšiu dobu.“

Robert Horry bol vždy úprimný a to že sa rozhodol pre Duncana je najmä pre jeho neuveriteľnú konzistenciu počas celej jeho „Hall of Fame“ kariéry. Taktiež odpoveď na druhú otázku mohlo zavážiť aj fakt, že sa Horry s L.A. Lakers nerozišiel najlepšie.