Main Content

Bývala hviezda NBA sa plánuje presadiť v NFL. Dostane šancu?

piatok, 18. marec 2016 11:00 | Autor: De Fa

Bývala hviezda NBA sa plánuje presadiť v NFL. Dostane šancu?
Bývala hviezda NBA sa plánuje presadiť v NFL. Dostane šancu? | zdroj: TASR, youtube

Fanúšikovia basketbalu si ho pamätajú ako energického hráča, ktorý dokázal z lavičky strhnúť svojich spoluhráčov a naštartovať ich k víťazstvám. No v histórii NBA je zapísaný ako jediný trojnásobný víťaz súťaže v smečovaní. Nate Robinson, malý hráč s veľkým srdcom.

Povedzme si to takto - jedna vec je byť malý, a druhá byť starý. Keď sa na to pozrieme trocha skepticky, Nate Robinson spadá pod oboje a navyše je to všetko podčiarknuté faktom, že je neskúsený hráč amerického futbalu. To sú proste fakty. Avšak vôbec na tom nezáleží, keď máte pred sebou cieľ a sebavedomie, aké má tento basketbalový veterán. O nič, čo bolo spomenuté v úvode sa Nate Robinson nezaujíma. Odohral v NBA jedenásť sezón, vie o čom je každodenná drina a tvrdá disciplína. V tridsiatich dvoch rokoch je tento 175 centimetrov vysoký a 80 kilogramov vážiaci atlét pripravený nastúpiť novú etapu športového života. Prepracovať sa do NFL!

Robinson na seba upozornil už na univerzite vo Washingtone, kde predvádzal svoju ohromnú výbušnosť a atletické schopnosti. Kariéru v NBA začal v drese New York Knicks v roku 2005 a hneď si získal srdcia fanúšikov svojou pracovitosťou a drzosťou na ihrisku. Vo svojej štvrtej sezóne zaznamenal najlepší bodový priemer svojej kariéry – 17.3 bodov na zápas. Takže zhruba po ôsmych rokoch po tom ako dosiahol svoj vrchol v jednom profesionálnom športe, pokúsi sa presadiť v ďalšom. Ak by sa takýto scenár potvrdil a nejaký tím v NFL by siahol po tomto hráčovi (p.a. prakticky nováčikovi – bez väčších skúsenosti), mal by určite svojou rýchlosťou a pevnou postavou využitie. Mnoho expertov sa zhoduje v tom, že neexistuje ideálny typ pre americký futbal. Prakticky každý hráč môže nájsť svoje uplatnenie, či už v útoku – obrane – špeciálnom tíme. V prípade Robinsona by na začiatok mohla ideálne sadnúť – slot receiver, špecialista na vrátené lopty alebo dokonca cornerback.

Robinson naposledy hral súťažne americký futbal ako nováčik na univerzite Washington. Nastúpil v šiestych zápasoch ako cornerback a dokázal zachytiť dve prihrávky. Jeho tréner v tej dobe bol Rick Neuheisel.

Videl som vo svojej kariére veľa atlétov. No poznám jedného, ktorý by bol schopný niečo také dokázať,“ povedal Neuheisel vo video zostrihu od spoločnosti The Lead Sports. „A to je Nate Robinson.“

Celú cestu Nate Robinsona za svojim snom mapuje dokument, ktorý vyrába HBO v seriály Hard Knocks. To je zárukou, že nejaký tím mu dá šancu aspoň sa predviesť v tréningovom kempe. Pozrite si menšiu ukážku z tohto dokumentu a môžete zhodnotiť či si Robinson splní svoj sen.

Zdroj: RealGM, Instagram