Main Content

Neymar chce reprezentovať Brazíliu všade. Bude to ale problém

streda, 16. marec 2016 13:47 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar chce reprezentovať Brazíliu všade. Bude to ale problém
Neymar chce reprezentovať Brazíliu všade. Bude to ale problém | zdroj: © TASR

Rok 2016 je sprevádzaný veľkými športovými udalosťami. Futbalových fanúšikov zaujmú predovšetkým kontinentálne šampionáty Euro či Copa América, ostrosledovaná bude aj Olympiáda. Brazílsky útočník v službách Barcelony Neymar musí kvôli nabitému programu riešiť, ktorý turnaj si vyberie.

Momentálne najväčšia hviezda brazílskeho športu má jasno, Neymar by rád svoju rodnú krajinu reprezentoval na oboch hlavných turnajoch, ktoré sú na programe v tomto roku. Portál Fichajes.net tvrdí, že barcelonský zakončovateľ by rád tímu pomohol na kontinentálnych majstrovstvách Copa América, kde Brazília dlhšie čaká na úspech, pričom účasť na letnej Olympiáde, ktorá bude v Neymarovej domovine, je pre hráča prakticky povinnosťou.

N11, ktorý zažíva na Camp Nou vynikajúci ročník, však musí rešpektovať názory klubových šéfov, pretože existuje možnosť, že ho vedenie Barcy jednoducho na spomínané turnaje nepustí, minimálne teda na jeden z nich. Termínovo totiž nasledujú tesne za sebou, pričom v auguste sa rozbehne nová futbalová sezóna a Neymar môže byť zranený, alebo vyčerpaný. Kouč Blaugranas Luis Enrique  nedávno potvrdil, že s hráčom sa o celej záležitosti podrobne porozpráva.

Gilmar Rinaldi, koordinátor reprezentácií brazílskeho futbalového zväzu poskytol k celej veci svoje stanovisko: „Počas prvého kontaktu chceme spoločne s klubmi hovoriť o fyzickej kondícii hráčov. Momentálne nevieme, či futbalistov uvoľnia.“Rinaldi hovoril konkrétne o Neymarovi z Barcelony, Willianovi z Chelsea a Mirandovi z Interu Miláno. Brazília bude chcieť predovšetkým na domácej Olympiáde bojovať o zlato, preto chce zväzové vedenie poskladať čo najsilnejší tím, i keď je limitované vekovými obmedzeniami.